Un expert espanyol en dret processal i mediació serà l’home clau del nou Tribunal d’Arbitratge

Juan Pablo Correa ha estat l’escollit pel Col·legi d’Advocats i la Cambra de Comerç per assumir la secretaria general d’un ens de nova creació que serà presidit pel francès Pierre Raoul-Duval

Juan Pablo Correa (esquerra) i Pierre Raoul- Duval.
Juan Pablo Correa (esquerra) i Pierre Raoul- Duval. ARXIU

Si un lletrat francès considerat una patum mundial com Pierre Raoul-Duval presidirà el Tribunal d’Arbitratge (TAPA) i des d’aquest càrrec, més institucional que executiu, dotarà el nou ens de la pompositat que ara de moment no té, un jurista espanyol especialista en dret processal i mediació serà qui assumirà més la feina del dia a dia, si es pot dir així. Juan Pablo Correa ha estat l’escollit per fer-se càrrec de la secretaria general del TAPA.

Inicialment, semblava que seria un jurista andorrà qui assumir la secretaria general del nou òrgan patrocinat, per dir-ho d’aquesta manera, impulsat o apadrinat si es vol, per la Cambra de Comerç i el Col·legi d’Advocats. Finalment, però, serà Correa qui exercirà les funcions de secretari general, que malgrat no formar part directament del Tribunal d’Arbitratge, que té una composició ad hoc per cada cas que hagi de tractar, sí que té una important tasca de seguiment de la institució, d’ordenament de la mateixa.

Aquesta setmana es presentarà el nou TAPA, que arriba amb força retard respecte del calendari inicialment previst. Dificultats per acabar d’afinar la llei, primer; més dificultats encara, després, per trobar el finançament necessari, després; i el no menys problemàtic coronavirus amb posterioritat han fet que hagi estat d’allò més complicat que aquest organisme per l’arbitratge de conflictes especialment en el sector mercantil, entre les empreses, es comenci a posar en marxa.

Pierra Raoul-Duval té un enorme prestigi en tasques de mediació arbitral.

Relacionat

Una autoritat mundial en litigació serà el primer president del Tribunal d’Arbitratge

Correa, que ha exercit la docència universitària tant a Barcelona com a Tolosa i París, es doctor en Dret processal per la UB i és autor de nombrosos manuals. Actualment, és vocal de la comissió d’arbitratge del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Però va ser president de dita comissió. Especialista en litigis comercials i civils, dret privat internacional, insolvència, arbitratge i mediació, té una àmplia experiència en litigis, defensant els interessos de les empreses farmacèutiques, químiques, alimentàries i de begudes, empreses immobiliàries i automoció, a més d’haver actuat com a àrbitre i representant legal per a institucions de renom nacional i internacional.

Farà dupla, per dir-ho així, i ja s’ha dit, amb Pierre Raoul-Duval. De ben segur, i encara que formalment no s’ha explicat, que s’han triat aquestes dues persones en la posada en marxa de la institució per donar-li l’embranzida necessària i un suposat prestigi en l’arrencada.  Raoul-Duval també sap què és treballar per a firmes franceses, és nacional d’aquell país, i també despatxos de primer nivell a Espanya, alhora que ha treballat en moltes altres jurisdiccions, com l’americana. Ha participat en nombroses operacions mercantils internacionals.

Comentaris (2)

Trending