Espot respira alleujat: “A ningú no li agrada tenir una querella a sobre”

El cap de Govern valora “positivament” la inadmissió de l’acció legal pel ‘cas BPA’ que l’acusava de prevaricació, tràfic d’influències i malbaratament de fons públics

Xavier Espot aquest dilluns.
Xavier Espot aquest dilluns. Toni Solanelles

El cap de Govern, Xavier Espot, ha aprofitat la trobada ‘nadalenca’ amb els mitjans de comunicació per valorar “positivament” la no admissió de la querella criminal interposada en contra seva en relació amb el ‘cas BPA’. Espot ha afirmat que “estava tranquil” però ha admès que ara ho està més perquè “a ningú no li agrada tenir una querella a sobre”.

El mandatari governamental ha ressaltat que “al final les coses són el que són” i ha destacat que “el propi aute dictat és absolutament clar i taxatiu”. Per al cap de Govern “qualsevol de les imputacions que se m’atribuïen manquen de fonament i el més mínim element probatori”. La querella criminal interposada per l’antic màxim accionista de BPA Higini Cierco acusava Xavier Espot de prevaricació, tràfic d’influències i malbaratament de fons públics.

“Ni tan sols s’admet la querella en aquest cas” perquè, segons la lectura que fa Espot de la interlocutòria, no hi ha “ni el mínim element ni indici per prosseguir la instrucció la investigació d’aquests fets”. El mandatari executiu ha lamentat les “intoxicacions mediàtiques i de tot tipus”. I hi ha afegit que “el procés de BPA es va fer bé, es va fer de la millor manera possible, no hi havia cap voluntat ni del Govern ni dels seus membres que les coses anessin com van anar, ni que arribés una nota del FinCEn, ni intervenir BPA, ni res del que va succeir”.

El ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, també ha posat cullerada en la qüestió recordant que la querella s’interposava set anys després dels fets descrits en l’acció legal i, a parer seu, perseguia “pocs objectius judicials i sí molts altres objectius”, atès que la querella es va interposar l’endemà que Espot anunciés la seva intenció d’acudir a la reelecció.

Comentaris (7)

Trending