Espanya ‘colla’ Andorra per disposar de més informació de comptes dels Pujol

L’Audiència nacional espanyola reclama a la Batllia pels canals establerts en matèria de col·laboració judicial documentació sobre sis dipòsits a nom de Francesc Robert que es vinculen al fill gran de l’expresident català

Jordi Pujol Ferrusola.
Jordi Pujol Ferrusola. ARXIU

Espanya no s’atura en l’intent de demostrar que els Pujol van fer caixa de manera fraudulenta. I continuen pensant que Andorra té les claus per fer aflorar la realitat que suposa la Justícia espanyola. Només així s’explica que el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz hagi tornat a requerir a les autoritats judicials d’Andorra l’enviament d’una sèrie de documentació relacionada amb quatre bancs del Principat i que podria donar informació sobre sis comptes bancaris que presumptament tenia el fill primogènit de l’expresident català.

Els comptes van a nom de qui es pressuposa un dels testaferros dels Pujol, essencialment del fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, al Principat, l’empresari i ex-director de Ràdio Televisió d’Andorra Francesc Robert Ribes. La petició de la documentació consta en una interlocutòria d’aquest dilluns citada per agències de comunicació espanyoles i en què el titular del Jutjat central d'instrucció número 5 de l’Audiència nacional insisteix en unes diligències que van ser ordenades per l’anterior instructor, José de la Mata, que va lliurar una comissió rogatòria per reclamar aAndbank, Credit Andorrà, Banc Sabadell d’Andorra i Banca Privada d’Andorra nombrosa documentació bancària de comptes a nom de Robert.

La Justícia andorrana, d’un temps cap aquí, s’hauria fet l’orni. Però Pedraz, que considera aquestes diligències “pertinents, necessàries i proporcionades als fins de la present instrucció”, pren aquesta decisió a petició de la fiscalia anticorrupció, que va interessar que s’expedís aquesta comunicació a les autoritats andorranes en un escrit del 20 de gener passat . Tot això emmarcat en la causa que se segueix a l’Audiència nacional espanyola des del desembre de 2012 en relació a l’origen de la fortuna de la família Pujol per la presumpta comissió de delictes de blanqueig de capitals, contra la hisenda pública, delictes de falsedat en document mercantil, així com un possible delicte d'organització criminal.

Comentaris

Trending