Desbloquejat el ‘protocol Estañol’, dimarts s’hauria de començar a recuperar la normalitat notarial

Durant aquest divendres s’ha estat fent el trasllat de tot l’arxiu documental físic de la suprimida notaria cap a les instal·lacions de la Cambra de Notaris

Un moment del trasllat de l'arxiu documental.
Un moment del trasllat de l'arxiu documental. Toni Solanelles

La normalitat post-Covid hauria de suposar, també a partir de dimarts, un nou escenari per al món notarial, que més enllà dels efectes de la crisi sanitària està patint el bloqueig degut a la retirada forçada per qüestions de salut del notari Josep Estañol. Després de mesos d’estira-i-arronsa legal, fet que mantenia inservible, per dir-ho així, el protocol de la notaria que causa baixa, l’entrada en vigor de la llei que soluciona el problema ha de fer que la Cambra de Notaris a poc a poc es posi al dia.

La llei que facilita la supressió de notaries i el traspàs de la documentació d’aquestes cap a la cambra que aglutina tots els fedataris públics es va publicar en un BOPA extraordinari dimecres i, en conseqüència, dijous va entrar en vigor. La notaria Estañol, que ja fa uns mesos que estava tancada, ha quedat formalment suprimida i aquest divendres s’ha estat fent el trasllat de tot l’arxiu documental físic, en paper, cap a les instal·lacions on ara quedarà dipositat i des d’on es podrà gestionar.

Fins ara, totes aquelles operacions (immobiliàries, per exemple) o tràmits (una successió per causa de defunció) que depenien d’un apunt notarial o d’un document registrat a la notaria Estañol era impossible de realitzar. A partir d’ara, i amb un reforç de personal contractat justament de la notaria que ara desapareix, la Cambra de Notaris podrà manejar tot el protocol de la notaria clausurada.

Un moment de la sessió parlamentària d'aquesta tarda.

Relacionat

El ‘protocol Estañol’ quedarà desbloquejat el juny com a molt tard

Encara que no es preveu una total tornada a la normalitat de forma immediata, a poc a poc la situació, que ja era complicada per l’alt volum de feina que tenien els quatre notaris fins fa poc actius al Principat, s’hauria d’anar normalitzant. Cert és, però, que les cites ja atorgades fins ara es dilaten força en el temps i, per tant, les cues d’espera hi seran i molt notables. Però, almenys, ja no seran impossibles passos que ara estaven bloquejats totalment.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending