Denuncien un ‘copiar i enganxar’ en un informe pericial inclòs en una causa d’abús sexual

L’estudi psiquiàtric elaborat a petició de la batlle instructora del cas en què hi ha implicat un bomber cita, entre altres coses, un nom que res té a veure amb el de la denunciant i suposada víctima

Imatge de la façana de l'edifici de les Columnes, antiga seu de la Justícia.
Imatge de la façana de l'edifici de les Columnes, antiga seu de la Justícia. Toni Solanelles

La denunciant d’un cas d’abusos sexuals en què hi ha implicat, com a suposat agressor, un agent del cos dels bombers lamenta ara i ha demanat a la Batllia que invalidi, un informe pericial psiquiàtric que forma part de la causa i que la instructora de l’afer va sol·licitar de fer. Segons diverses fonts, inclosa també la presumpta víctima de l’agressió i denunciant de la situació, l’informe en qüestió en gran mesura és el resultat d’un ‘copiar i enganxar’ d’un altre informe.

El cas, que es remunta al 12 de març del 2018 i que ha donat voltes i voltes i malgrat que almenys dues ocasions s’ha pretès arxivar, continua obert a la Batllia atès que els organismes jurisdiccionals superiors van ordenar que es fes una investigació més àmplia i completa, tenint en compte també les peticions formulades per la víctima, del que s’havia fet. En conseqüència, la instructora de la causa continua fent diligències.

La denunciant reclama ara que s’invalidi l’informe pericial psiquiàtric que en principi hauria de ser neutre en ser l’organisme judicial qui el sol·licita i que se’n faci un de nou. Fins i tot ha demanat ajuda al departament d’Afers Socials per poder encomanar un estudi de part vists els errors que conté l’informe encomanat per la Batllia. I és que fins i tot l’informe es refereix en alguns paràgrafs a una altra persona -amb noms i cognoms que corresponen a una ciutadana real del Principat- i a parer de la denunciant conté, a més, “informació falsa” sobre la interessada que hauria rebatut amb dades i un informe sol·licitat al metge referent que atén de manera habitual, quan escau, la dona.

Fonts judicials consultades han reconegut que, malauradament, és més habitual del que sembla que segons quins estudis o informes parteixin d’una base preconstituïda, d’una mena de plantilla, i que en gran part es reiterin arguments superflus d’un cas a un altre. L’afer dels suposats abusos amb un bomber implicat està sent complexe i alhora qüestionat des de l’inici. La denunciant també lamenta que la instructora, en lloc de demanar el parer als professionals mèdics, per conèixer qüestions de naturalesa suposadament sanitària sol·licita el parer de policies.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending