Condemna de quatre anys i mig de presó per als dos joves de la motxilla amb sis quilos de marihuana

El tercer implicat i ara per ara únic alliberat provisionalment se l’ha penat amb dos anys de reclusió com a còmplice dels altres dos, tots detinguts en la denominada ‘Operació Elit’

Marihuana, dispositius i altre material comissat el març del 2019.
Marihuana, dispositius i altre material comissat el març del 2019. POLICIA D'ANDORRA

El Tribunal de Corts ha imposat quatre anys i mig de presó per als dos joves detinguts el 24 de març de l’any passat amb una motxilla al cotxe on hi havia sis quilos i mig de marihuana. Un tercer arrestat i actualment en llibertat provisional -els altres dos compleixen condemna preventiva a la Comella-, que alhora és germà d’un dels dos empresonats, ha estat sentenciat a dos anys de presó en ser considerat còmplice.

Els tres nois estaven acusats de formar una xarxa d’introducció de ‘maria’ al Principat. L’adquirien suposadament a Tarragona i quan arribaven a proximitats del país, eludien el punt fronterer passant la droga a peu per camins de muntanya. D’aquí la motxilla. I d’aquí que la fiscalia sol·licités la màxima pena per a qui es va considerar provat que duia al damunt la bossa, en concret sis anys.

Els magistrats, però, han atribuït el mateix grau de participació als dos nois que anaven al cotxe de l’interior del qual es va recuperar la motxilla quan van ser aturats, controlats i detinguts (encara que ja estaven sent seguits des de molt abans) i han reduït de responsabilitats el tercer implicat, que els investigadors consideraven que feia de cimbell dels altres dos tot i que la defensa va al·legar que si hi havia trucades entre dos dels implicats era pel fet de ser germans.

L’operació policial es va batejar amb el nom d’Elit. El condemnat a dos anys de presó va estar unes setmanes empresonat i posteriorment vas ser alliberat. A banda de les penes privatives de llibertat, el Tribunal de Corts també imposa una multa de 20.000 euros als dos principals acusats i de 10.000 al considerat còmplice dels altres dos.

Comentaris

Trending