La Batllia tramita demandes contra la liquidació de la intervinguda BPA

Clients de l’entitat bancària en resolució encara travats consideren que l’AREB i en menor mesura algunes jurisdiccions estan fent maniobres de l’alçada d’un campanar i que podrien arribar a comportar la interposició de més querelles

Una imatge de la seu central de BPA quan estava operativa.
Una imatge de la seu central de BPA quan estava operativa. ARXIU

La Batllia tramita ja demandes contra la decisió de l’ AREB d’iniciar el procés de liquidació de la intervinguda Banca Privada d’Andorra (BPA). És el darrer capítol, o com a mínim l’AREB pretén que ho sigui, del procés de resolució iniciat ‘contra’ l’esmentada entitat bancària arran de la notificació que el FinCEN va emetre el març del 2015. Els demandants consideren que la situació que està generant l’AREB és “aberrant” i que “es trenca el principi de presumpció d’innocència”.

L’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha donat per tancat el procés de revisió de comptes i de clients i n’hi ha un bon grapat que continuen travats i bloquejats en el banc intervingut, amb la qual cosa davant d’una eventual liquidació de la societat com la que es pretén, la quitança que sofririen en els saldos que tenen ‘congelats’ seria d’allò més rellevant i significatiu. Però l’agència estatal es manté ferma i inalterable. I decidida a tirar endavant peti qui peti.

Guillem Casal durant la seva primera intervenció pública com a portaveu governamental.

Relacionat

Govern considera “normal i fins i tot esperat” la sol·licitud de liquidació de BPA

De fet, el 22 de maig d’aquest any el consell d’administració del l’AREB va acordar la resolució ara objecte d’impugnació. D’acord amb el decret de cessació de pagaments i fallides, del 4 d’octubre de 1969, es procedeix en virtut de dita resolució “a sol·licitar l’inici del procediment ordinari de liquidació concursal i, acabar, en conseqüència, la seva intervenció com a entitat de resolució de BPA a partir del moment en el qual la Batllia acordi l’inici del referit procediment”. I això és el que els demandants volen aturar, que es liquidi la part del banc que té intervinguda l’administració causant un greu perjudici a aquells clients que continuen immersos en processos que no sempre són ni tan sols penals, perquè no sempre hi ha causes judicials obertes.

De fet, alguns d’aquests clients, segons que ha pogut saber l’Altaveu, vistes les maniobres que està fent l’AREB i que, en algunes ocasions, troben el suport i l’aval de la jurisdicció ordinària, s’estan plantejant accions més contundents, de tipus penal, no ja contra els organismes en el seu conjunt, que també, sinó contra aquells responsables que en formen part i que, al capdavall, adopten les decisions. També ha pogut comprovar l’Altaveu que arran de la notificació publicada aquest dimecres de l’admissió a tràmit de demandes, hi ha més clients que s’adheriran a la impugnació.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending