Govern considera “normal i fins i tot esperat” la sol·licitud de liquidació de BPA

El portaveu de l’executiu confirma que “l’AREB haurà de continuar existint no amb tanta càrrega com la que hi havia fins ara”

Guillem Casal durant la seva primera intervenció pública com a portaveu governamental.
Guillem Casal durant la seva primera intervenció pública com a portaveu governamental. Toni Solanelles

El Govern considera que el fet que l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) hagi sol·licitat a la Batllia que autoritzi la liquidació de la intervinguda BPA en el marc d’un procés concursal és “un fet que podríem classificar de normal i fins i tot esperat”. Així ho ha indicat el ministre portaveu, Guillem Casal, que ha deixat clar que la intervenció bancària fa un pas més i entra en una nova fase, la judicial. “És un procés normal que no se solucionarà del dia a l’endemà”.

Casal ha afirmat que es posaran “en mans de la Justícia aquells fons de procedència suposadament il·lícita” i hauran de ser els tribunals els que “hauran de dirimir” després d’un conjunt de decisions administratives avalades “per una auditoria externa”. Amb tot, el titular ministerial ha assegurat que hi ha “sospites més que evidents” que l’origen dels diners travats a la intervinguda BPA no és lícit. “És un procés gairebé normal de finalització de la resolució de l’entitat bancària”, ha afirmat el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia.

L'AREB ha patit una dràstica reducció econòmica.

Relacionat

L’AREB liquida BPA que entra en un procés concursal

Guillem Casal ha preferit no entrar en més detalls en relació amb la decisió de l’AREB assegurant, justament, que “no és un procediment que ha obert el Govern” i que han estat les autoritats de l’AREB les que seguint el seu curs han adoptat les decisions que han cregut escaient. Demanat pel futur de l’agència estatal, el ministre ha assegurat, això sí, que “l’AREB haurà de continuar existint no amb tanta càrrega com la que hi havia fins ara”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending