La Batllia investiga una apropiació indeguda de 400.000 euros al tomb del projecte ‘Andorra Aeterna’

Els accionistes de la societat que impulsava la ‘Biblioteca Impossible’ fa temps que es van querellar contra l’administrador i cara visible d’una proposta que a l’inici recollia els quaranta documents històrics més importants del Principat 

Un dels facsímils inclosos en l''Andorra Aeterna'.
Un dels facsímils inclosos en l''Andorra Aeterna'. ARXIU

Una actuació processal que ha anat escalant de jurisdicció ha deixat al descobert una presumpta apropiació indeguda al tomb del projecte ‘Andorra Aeterna’, aquell llibre immens i de suposada qualitat estratosfèrica que recollia -i recull, de fet- els quaranta documents històrics més importants del Principat, que fa molt temps que està investigant la Batllia. Tot plegat té el seu origen en una querella que van presentar els accionistes de la societat que impulsava la ‘Biblioteca Impossible’ contra l’administrador i cara visible de la iniciativa que fa més d’una dècada que va arrencar.

El querellat, segons les fonts consultades, ha interposat diverses accions des que va saber que se l’investigava per uns presumptes delictes d’apropiació indeguda i d’administració deslleial per no haver de respondre davant l’autoritat judicial. De fet, per qüestions de procediment, el querellat hauria demanat l’arxiu de la causa abans d’haver fins i tot comparegut. Però se li ha denegat i, a priori, sembla que el cas s’hauria d’accelerar després d’anys ja que tomba per la Seu de la Justícia. En xifres rodones, la querella quantifica l’apropiació en 400.000 euros.

Suposadament, o això és el que van denunciar els socis de la societat que impulsava o donava muscle financer a la iniciativa que sempre ha girat entorn de l’administrador querellat, dit administrador imputava a l’empresa despeses que realment, suposadament, eren seves personals. I en gran quantitat, perquè l’import finalment annexat en la querella és força elevat. Com també és elevat el preu del llibre de recull de facsímils en format, gairebé, de cartipàs gegant: 6.000 euros costava el llibre com a mínim en el seu origen. I la iniciativa deuria tenir el seu èxit, atès que després de posar en marxa el projecte d’Andorra la iniciativa es va estendre a Catalunya o a Armènia, per posar dos exemples. 

El querellat, sempre segons la versió de les fonts properes als querellants, feia passar reparacions al vehicle personal, sopars o estades en hotels que difícilment es podien justificar a parer dels socis de la societat com per gestions empresarials o roba i calçat, entre altres. La querella ha recollit les quantitats que, suposadament, els querellants consideren que de forma indubtable no tenien a veure amb l’activitat empresarial de l’administrador. Cert, però, que el querellat tenia un ampli marge de maniobra.

Comentaris (2)

Trending