Anacleto o la fàbrica de nyaps per embolicar la troca en el ‘cas Rajoy’ a Andorra

La batlle que dirigeix la contrarèplica a la investigació de la derivada andorrana de la denominada ‘Operació Catalunya’ hauria comès diversos errors en l’escrit pel qual imputa blanqueig de diners i un delicte contra el prestigi de les institucions contra els antics propietaris de BPA

Comentaris

Una imatge d'arxiu de Mariano Rajoy.
Una imatge d'arxiu de Mariano Rajoy. ARXIU

Que Anacleto és un nom que s’escau a la pefecció -Anaclet per dir-ho en puresa, que és aquest el nom oficial del dossier- de la investigació policial després judicialitzada que pretén ser la contrarèplica al ‘cas Rajoy que també està instruint la Batllia d’Andorra ho evidencien els nombrosos errors que conté la interlocutòria per la qual la batlle que ha acabat assumit el ‘cas Anaclet’ comunica als antics propietaris de la Banca Privada d’Andorra (BPA) que se’ls acusa d’un delicte de blanqueig de diners i un altre d’anar contra el prestigi de les institucions.

Hi ha tantes imprecisions i errades en dit aute, que la representació lletrada de la família Cierco ha hagut de presentar un escrit -perquè no es pot recórrer contra l’aute- per exposar a la batlle que hauria de rectificar tot un seguit de coses. I és que als antics màxims accionistes se’ls acusa d’un delicte de blanqueig sense exposar quin és el delicte origen i tampoc té en compte que en ser, almenys fins ara, un delicte menor, anar contra el prestigi de les institucions té quatre anys de vigència, no pas més.

En efecte, a partir de tota la documentació existent en les querelles presentades per l’atac a la sobirania d’Andorra, i una vegada que la batlle que investiga la derivada andorrana de la denominada ‘Operació Catalunya’ va traslladar als experts policials en el ‘cas BPA’ tota la paperassa -fonamentalment articles de premsa- perquè l’analitzessin hi posessin ordre, els policies, en lloc de veure què s’havia fet contra l’Estat andorrà des de Madrid, van considerar que els antics propietaris de BPA també voldrien atacar el prestigi institucional del país perquè estaven decidits a fer aflorar tot allò que les organitzacions participants en la gestió del denominat ‘cas BPA’ haurien fet malament. Fins i tot, malament de manera intencionada.

Mariano Rajoy arribant a Andorra per la frontera del riu Runer.

Relacionat

Anacleto surt al rescat de Rajoy

I consideren que anar contra el prestigi de les institucions és un delicte i que, a més, hi hauria blanqueig de diners. Però en cap moment s’explica quins diners haurien blanquejat (ni d’on haurien sortit ni perquè). Per això la representació lletrada de la família Cierco ha hagut de demanar a la batlle que expliqui quin és el delicte subjacent, perquè si no hi ha delicte subjacent no hi ha blanqueig de diners. I, després, li recorda a la batlle que el delicte contra el prestigi de les institucions és un delicte menor i, com a tal, caduca als quatre anys.

Suposadament, les converses que haurien fet aixecar les sospites dels policies andorrans serien del desembre del 2017, amb la qual cosa, quan a l’estiu passat es va començar a remenar tot plegat ja estaria més que prescrit tot. I així li ho indiquen a la batlle perquè vegi que Anacleto, com a agent secret dels nyaps, pixava fora de test.

Comentaris (9)

Trending