Els advocats trien vicedegà i descarten anul·lar la contractació d’una base de dades legal

Miquel Bellera substitueix el dimissionari Xavier Sopena com a número 2 del col·legi que aglutina els lletrats del Principat

Miquel Bellera i Sònia Baixench.
Miquel Bellera i Sònia Baixench. Toni Solanelles

L’advocat Miquel Bellera ja és amb totes les de la llei el vicedegà del Col·legi d’Advocats (CADA). Com era de preveure, l’assemblea extraordinària convocada per aquest dimarts per, fonamentalment, certificar el recanvi del dimissionari Xavier Sopena, ha avalat amb escreix l’única candidatura que s’havia presentat.

Amb la meitat, més o menys, dels advocats exercents presents a l’assemblea ja fos de manera presencial o a través del vot delegat, el fins ara vocal de la junta del CADA ‘puja de categoria’ i es converteix en el número 2 de Sònia Baixench. Bellera ja havia format part de la directiva de l’advocacia del Principat en l’anterior mandat, també en una vocalia.

La designació del substitut de Sopena, que va renunciar al vicedeganat després que la seva participació en el procés electoral -número 9 de la candidatura nacional demòcrata- fes aixecar certes crítiques per voler compatibilitzar els dos llocs, era el principal punt de l’ordre del dia de l’assemblea extraordinària.

També s’havia de discutir del recurs contra la decisió de contractar de forma general i per part de tot el col·lectiu d’una base de dades legal (leslleis.com) que suposa l’increment de la quota anyal que han d’abonar els col·legiats. Alguns dels professionals consideraven que ni pertoca al CADA contractar determinats serveis ni, tampoc, es trobava bé que per un servei que sobretot reclamaven un pocs, suposi un augment de quota general. El recurs s'ha desestimat i el contracte tira endavant.

La junta de govern del Col·legi d'Advocats durant una compareixença pública.

Relacionat

Només un candidat a esdevenir vicedegà del Col·legi d’Advocats

Comentaris (2)

Trending