Els advocats d’ofici designats per al judici del ‘cas BPA’ demanen temps fins al setembre

El Tribunal de Corts trasllada a totes les parts la petició dels quatre lletrats que fins ara tenen processats assignats, que no està gens clar encara que puguin assumir la defensa dels sis acusats que es van quedar sense representació legal

Els membres del tribunal, al fons, en una imatge d'arxiu.
Els membres del tribunal, al fons, en una imatge d'arxiu. Toni Solanelles

Els advocats designats d’ofici per a la defensa dels sis processats en la causa general del ‘cas BPA’ que fa unes setmanes es van quedar sense representació lletrada han demanat que se’ls permeti estudiar la causa fins al mes de setembre. Inicialment la vista s’havia de reprendre el 9 de maig. Però ara no és gens clar. El Tribunal de Corts ha comunicat aquest matí a totes les parts la sol·licitud feta pels lletrats d’ofici.

Ara, la resta d’advocats immersos en la causa, no només de la defensa, també de l’acusació particular exercida pel Govern, i fins i tot la fiscalia, hi hauran de dir la seva. Encara que no hi ha una confirmació oficial, la immensa majoria dels defensors es posicionaran a favor de la demanda dels seus col·legues, que han d’estudiar milers i milers de folis d’un sumari amplíssim i complexe. A més, aquesta petició de més temps per analitzar el cas hauria de permetre resoldre també la cobertura econòmica dels oficis.

Imatge d'una de les primeres sessions del judici de la causa general del cas 'BPA'.

Relacionat

El Tribunal de Corts fixa el reinici del judici de la causa general del ‘cas BPA’ per al 9 de maig

De fet, ara mateix, més enllà dels honoraris públics, ni tan sols hi ha clar quins advocats assumiran la defensa dels processats. Sobre la taula hi ha quatre noms -Marc Ripoll, Joan Miró, Patrícia Bragança i Sebastià Martín Osorio- però no és evident que puguin fer-se càrrec dels sis processats. Tres dels lletrats als quals inicialment els havien tocat d’ofici processats, van cedir l’ofici a Martín Osorio. Però els seus representats no acaben d’estar d’acord amb la situació.

De fet, hi ha un problema greu respecte dels honoraris i ara mateix està tot en l’aire. No només per la data de reinici de la vista sinó també per saber qui acabarà assumint la defensa dels acusats. És molta dedicació i molta complexitat. I en alguns casos, depèn de com, obligaria a tancar els despatxos professionals per poder assumir aquest cas.

Comentaris (2)

Trending