Activat el concurs per seleccionar cinc nous batlles

Dos dels futurs jutges de primera instància seran de reforç, un altre haurà de cobrir la baixa de Cristina Bea i dues places més corresponen al pressupost d’aquest 2020

L'edifici de les Columnes es convertirà en el centre de formació d'adults.
L'edifici de les Columnes es convertirà en el centre de formació d'adults. T. S.

Fins al 15 de juny tenen termini de presentar-se a cinc places de batlle aquelles persones de nacionalitat andorrana que ho vulguin i compleixin els requisits que es demanen. El Consell Superior de la Justícia ha convocat dos llocs de batlle de reforç, més una altra per cobrir la baixa de Cristina Bea i les dues pressupostades per aquest 2020.

La cúpula judicial ja hauria deixat sense efecte, almenys en part, les restriccions dictades l’1 d’abril arran del coronavirus i ara, “atès que l’administració de la justícia ha acumulat un retard important en la tramitació dels procediments judicials, es procedeix a publicar una convocatòria de proves de selecció per ingressar a la carrera judicial”.

Un BOPA extra d’aquest dimarts publica els requisits, les exigències i les proves a realitzar, que inclouen un psicotècnic que s’hauria de dur a terme durant el mes de juliol i les proves d’oposició que està previst que es facin el setembre i que tenen una part teòrica, una de pràctica a banda d’un examen específic d’idiomes. L’edicte deixa clar que els terminis, les dates, poden veure’s alterades.

El jurat seleccionador estarà composat, quant als components titulars, pel president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall; la secretària del mateix organisme, Clàudia Arias; els presidents del Tribunal Superior i del Tribunal de Corts, Albert Andrés Pereira i Josep Maria Pijuan, respectivament; i el magistrat de la sala civil del Superior Jaume Tor.

Comentaris (3)

Trending