60 persones demanen l’alliberament del darrer empresonat pel ‘cas Buiques’

(AMB VÍDEO) Els concentrats també han denunciat el que consideren un abús de la reclusió provisional que es fa al país, amb l’exemple del processat per aquest afer com a paradigma, ja que compleix un any ja a la Comella

https://www.youtube.com/watch?v=R4bGAKE6V-E

Una seixantena de persones han participat en la concentració silenciosa convocada aquest dijous al costat de la Seu de la Justícia per demanar l’alliberament de l’únic implicat en el ‘cas Buiques’ que encara continua en presó preventiva -hi va ingressar ara fa un any-. Es tracta de l’home que presumptament hauria fet pràctiques d’extorsió dels dos empresaris que volien pressionar un altre per cobrar un deute. La protesta també ha servit per denunciar l’ús abusiu que, entenen els participants, es fa a Andorra la reclusió provisional.

L’hora de la cita era les set de la tarda i a l’inici hi eren una trentena els concentrats, molts d’ells familiars de l’home empresonat. A poc a poc, però, ha anat arribant gent fins superar de llarg la cinquantena. Al final, eren uns 60 els que s’han situat a l’esplanada de darrere de la Seu de la Justícia. Justament, l’objectiu era que se’ls pogués veure des de les finestres de la cel·la on dorm el processat pel ‘cas Buiques’, juntament amb dos empresaris, en llibertat provisional des del desembre.

Molts eren familiars de l’home i duien pancartes amb dos missatges. Per un costat, posaven en gran “Llibertat condicional pel...” i el seu nom i la inicial del cognom. Ja en petit, una etiqueta tipus xarxes socials: #nosocunsicari. Una d’elles ha estat col·locada momentàniament a la porta de darrere de les dependències judicials.

Tot i que no s’ha volgut fer declaracions als mitjans de comunicació que s’han desplaçat a cobrir la protesta, extraoficialment sí que han volgut remarcar el doble objectiu de la protesta. Per un costat, reclamar l’alliberament del processat, ara ja a l’espera de judici un cop acabada la instrucció de la causa engegada arran de les presumptes extorsions que, sota les ordres dels altres dos implicats, hauria fet a un tercer empresari que els devia diners. Per l’altra, denuncia el que consideren, ja en línies generals, al país hi ha un abús de la presó provisional.

La concentració ha transcorregut sense incidents. A l’acte també hi era l’advocada del processat. Dues patrulles del Grup de Suport al Manteniment de l’ordre han vigilat l’acte sense que en cap moment hagin hagut d’intervenir.  

Comentaris (9)

Trending