Josefina Porras i Antoni Morell lideren les vendes d'un Sant Jordi atípic

'El fills dels miners d'Adrall', i 'De la governança d'un país' encapçalen el rànquing andorrà

-
-
L'ordinenca Josefina Porras amb 'Els fills dels miners d'Adrall' i Antoni Morell amb la seva obra pòstuma, 'De la governança d'un poble' són els dos autors més venuts durant aquesta festa de Sant Jordi sense les paradetes i les signatures dels escriptors. La major part de comandes s'han fet per telèfon i per correu electrònic. Algunes llibreries només estan obertes per recollir els encàrrecs.

Un altre llibre que s'ha regalat és l'edició especial que va fer el Consell General del 'Manual Digest' d'Antoni Fiter i Rossell que s'ha revitalitzar amb l'obra d'Antoni Morell. A nivell català destaquen 'Ca la Wenling' de la periodista de TV3, Gemma Ruiz i Palà i 'Boulder', d'Eva Baltasar, que arriba dos anys després de l'exit de 'Permagel'.

 La protagonista de 'Boulder' és una dona atreta per la solitud com per un imant. Es guanya la vida fent de cuinera en un buc —la situació perfecta: una cabina, l’oceà, moltes hores per encarar el buit i algun port on conèixer dones. Fins que una la reté, se l’emporta entre les quatre parets d’una casa i l’embarca en la gestació assistida d’una criatura. ¿Què en farà, la maternitat, de l’amant coneguda en un bar? ¿I què farà ella a la gàbia?.

'Ca la Wenling'  situa l’acció en una perruqueria, i l’autora torna a qüestionar l’heroïcitat i l’èpica de la literatura i converteix en protagonistes les dones dels marges, les dones migrades i que han de guanyar-se la vida lluny dels seus països d’origen, com va fer-ho a 'Argelagues'. Pel que fa a la literatura en castellà, un dels llibres més demanats és 'Terra Alta', de Javier Cercas, el guanyador del darrer premi Planeta.

Comentaris (1)

Trending