El comú designa Jordi Alcobé i Josep Mandicó membres del consell d’administració d’Ensisa

Daniel Mateu i Marc Naudí completen els consellers de la corporació, tots escollits per la majoria de Demòcrates que s’ha oposat a què la minoria d’Objectiu Comú pogués designar-ne algun

Un instant de la sessió.
Un instant de la sessió.

El comú de Canillo ha escollit les quatre persones que, a més a més dels cònsols major i menor, Francesc Camp i Marc Casal, representaran la corporació en el consell d’administració d’Ensisa. L’elecció no ha estat exempta de polèmica, ja que des de la minoria d’Objectiu Comú s’ha retret que no se’ls hagi permès designar almenys un d’ells, tot apuntat que a l’òrgan “no s’hi va a fer política”. Davant aquesta afirmació, la consellera Dolors Cabot no s’ha estat de posar en relleu que entre els nomenats hi ha l’excònsol, Josep Mandicó, i l’exministre Jordi Alcobé, a banda de Daniel Mateu i Marc Naudí.

La sessió de comú celebrada aquest matí tenia entre els seus punts la designació de les quatre persones que han de representar el comú a la societat. I aquest ha estat un dels punts de fricció entre majoria i minoria. Des de Demòcrates per Andorra (DA) s’han presentat ja quatre noms, que Camp ha qualificat de “les persones que més poden aportar en venir d’àmbits diversos”. Des d’Objectiu Comú, però tant Cabot com el conseller Albert Torres han defensat que tenien el dret de poder nomenar un dels quatre, tot recordant que “representem més d’un 40% de l’electorat”.

De fet, fins i tot s’ha arribat a fer una votació per sotmetre aquesta possibilitat al ple. Els 8 consellers demòcrates han tombat la proposta. Posteriorment, els dos d’Objectiu Comú han optat per abstenir-se en la votació dels quatre elegits. Torres ha apuntat, ja en la roda de premsa posterior que, “el que hem demanat i volem és estar representats a Ensisa perquè representem un electoral i perquè volem treballar per a la parròquia de Canillo; sempre defensarem els seus interessos”. Qui fou cap de llista de la candidatura ha argumentat que “com més visions hi hagi a una administració d’aquest tipus, millor serà el resultat per a tots”.

La postura, però, no ha estat compartida per Camp, que ha defensat que “la majoria té la potestat de triar les persones que més poden aportar al consell d’administració”. A banda, com durant la sessió, ha apuntat que a Ensisa “no s’ha d’anar a fer política”. Cabot no ha dubtat a aprofitar el passat de dos dels elegits –Alcobé, exministre d’Ordenament Territorial, i Mandicó, cònsol fins tot just el passat desembre- per tirar d’ironia. “Ja hem vist els noms que hi ha sobre la taula i queda clar que no hi ha cap color polític”, ha indicat. Sobre la presència del seu antecessor, Camp ho ha justificat argumentant que “coneix el sector de la neu i ha viscut un període complicat”.La minoria insta a renegociar els interessos bancaris

El comú també ha aprovat les renovacions de les pòlisses de crèdit contractades. Ho ha fet per unanimitat de tots els consellers, tot i que des d’Objectiu Comú Albert Torres ha apuntat que, al seu entendre, el tipus d’interès aplicat (euribor 3%) és massa elevat i “fora de mercat”. Per això, ha instat la majoria a intentar “renegociar des de la reunió de cònsols” aquest diferencial. Durant la sessió, el cònsol menor, Marc Casal, ha assegurat que es tracta d’un tipus adequat, ja que “parlem de pòlisses de crèdit, sense cap garantia” però tant ell com Camp s’han compromès a valorar la possibilitat i a discutir-ho amb la resta de mandataris parroquials.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending