Irineu Esteve i Mònica Dòria, triomfadors a la Nit de l’Esport

La ministra Sílvia Riva avança que els dos propers anys s’incrementaran els ajuts a les federacions de cara als Jocs dels Petits Estats 2021 i l’Olimpiada de Tòquio el 2022

Un instant de la Nit de l'Esport.
Un instant de la Nit de l'Esport.

Irineu Esteve i Mònica Doria han estat els grans triomfadors dela Nit de l’Esport 2019. Tots dos han estat guardonats amb el premi al millor esportista de l’any en un acte que també ha servit per homenatjar la selecció nacional d’hoquei patins masculina o la femenina de rugbi 7, així com a Ezoe Alberola i Oriol Olm com a esportistes revelació. La ministra Sílvia Riba, per la seva banda, ha aprofitat per avançar la voluntat del Govern d’incrementar els dos anys vinents les dotacions a les diferents federacions pensant tant en els Jocs dels Petits Estats que albergarà Andorra el 2021 com la cita olímpica de Tòquio el 2020.

Esteve ha estat considerat com a millor esportista en categoria individual masculina pels seus resultats al llarg de la temporada, com ara la novena posició al Campionat del Món sots 23 a Lathi (Finlàndia) o a la Copa del Món categoria absoluta a Falun (Suècia). Per la seva banda, a Dòria se la reconeix per èxits aconseguits en la seva disciplina de canoa caiac: segona a la final de la Copa del Món absoluta a Bratislava (Eslovàquia) i al Campionat d’Espanya a la Seu d’Urgell, entre altres bones actuacions.

Pel que fa als equips, s’ha premiat la selecció nacional d’hoquei patins, segona als World Rollers Games de Barcelona i a la de rugbi 7 femenina, cinquena al campionat europeu Conference.  El jurat també ha considerat Ezoe Alberola i Oriol Olm com a esportistes revelació. Pel que fa als reconeixements, s’ha guardonat, entre altres Salvador Braso, Giorgi Rekhviashvili o Enric Mir. Especialment emotiu ha estat el record per a l’exentrenador del River Andorra Joan Carles Pié, mort ara fa unes setmanes. També s’ha reconegut la trajectòria de diferents jugadors de la selecció de futbol, com ara Ferran Pol, Juli Sánchez o Ildefons Lima.

Durant el discurs, que ha servit de clausura de l’acte, la ministra Riva ha destacat que en l’horitzó més pròxim el país té grans reptes per davant com és la preparació dels Jocs dels Petits Estats que acollirà Andorra el 2021 o la participació dels esportistes andorrans en els propers Jocs Olímpics de l’any que ve que se celebraran a Tòquio.  La titular de Cultura i Esports ha apuntat a totes les entitats presents que el Govern les acompanyarà “de forma sincera i propera” en l’assoliment dels objectius que cadascuna d’elles ha projectat per les pròximes temporades. És per aquest motiu que Riva ha assenyalat que la missió del ministeri és que els propers dos anys s’augmentin les dotacions a les federacions, especialment les que formaran els atletes que representaran Andorra en les disciplines dels Jocs dels Petits Estats. 

Etiquetes

Comentaris

Trending