Inversors del Qatar entren en l’accionariat d’Assegurances Generals per dotar-la de muscle financer

Sama Global Investment i la companyia andorrana signen un acord de partenariat que hauria de repercutir en la internacionalització de l’asseguradora 

Essa Saad Al-Kaabi, chairman de Sama Global Investment, i Jaume Calvó, d'Assegurances Generals, firmen l'acord a Doha.
Essa Saad Al-Kaabi, chairman de Sama Global Investment, i Jaume Calvó, d'Assegurances Generals, firmen l'acord a Doha.
El grup inversor qatarià Sama Global Investment entrarà a formar part de l’accionariat d’Assegurances Generals arran de la signatura d’un acord de partenariat més ampli i que hauria de possibilitar tant l’aterratge del grup de Doha al Principat com la internacionalització de la companyia andorrana. El que és clar, segons les fonts consultades, és que l’operació suposarà per a l’asseguradora del Principat disposar d’un major muscle financer i així poder complir amb els nous requisits legals del sector.

L’acord (‘partnership agreement’) es va signar el 23 de juliol a la capital del Qatar i s’anirà desenvolupant en diverses fases. Sama Global Investment assumiria el control de la meitat de les participacions de la companyia andorrana amb una aportació inicial que les fonts consultades han indicat que serà de nou xifres. Segons fonts coneixedores de l’operació, que està previst que es faci pública al Principat durant la primera quinzena de setembre, la inversió qatariana repercutirà en la internalització d'Assegurances Generals, el suport a totes les inversions garantides per la mateixa companyia i que abasten des dels propis productes de la companyia fins al sector immobiliari, patrocinis d'equips esportius andorrans i altres possibles inversions en fase d’estudi.

Sama Global Investment és una empresa global de gestió i desenvolupament d'inversions que ofereix una gamma d'estratègies de finançament per atendre un ampli espectre de necessitats dels clients. La seva pedra angular és la seva capacitat d'aprofitar oportunitats a tot el món i introduir iniciatives futures per a les seves companyies de cartera per tal de millorar el valor general d'aquestes companyies. Amb interessos a Qatar, Espanya, Xina, Filipines, Hongria, Oman, Japó i Pakistan, Sama Global Investment acaba d'adquirir la consultora valenciana Ibermark.En aquest cas, la firma catarí ha fet una inversió inicial de més de 400 milions d’euros. Aquest desemborsament té una incidència directa en sectors tan diversos com l’immobiliari, la indústria, l'esport, l'oci, el turisme, la innovació i la tecnologia. El passat mes de març Sama Global Investment també va arribar a un acord per ser el principal patrocinador de l'equip motociclista Ángel Nieto sota la denominació Sama Qatar Ángel Nieto Team.

 

Comentaris (1)

Trending