El recurs del concurs d’oficials de policia exigeix que la direcció no participi de la resolució

Es demana que es determini si fins a vuit funcionaris policials o del ministeri d’Interior “han falsejat o alterat documentació i dades en el present” procediment

Un cotxe policial estacionat en les immediacions de Prada Casadet.
Un cotxe policial estacionat en les immediacions de Prada Casadet. Toni Solanelles

La policia i per extensió el ministeri d’Interior torna a tenir una patata calenta damunt la taula derivada del concurs per a la provisió de set places d’oficials que hi va haver el 2015 i que des de llavors està envoltat de polèmica. Després que el Tribunal Superior ordenés tornar a calcular els resultats de les proves, l’execució que s’ha fet d’aquesta sentència no ha satisfet els dos sub-oficials que al seu dia van portar el cas a la Justícia. I ara tornen a encetar el camí reclamant que la cúpula de la policia no participi de la resolució del cas.

En efecte, consideren els dos demandants, i especialment un d’ells, que els càlculs s’han fet manifestament malament, tenint en compte (o deixant de tenir) crèdits o formacions acadèmiques amb el suposat objectiu que els resultats del concurs, quant a les posicions obtingudes pels participants, no s’alteressin. A més, però, es remarca que “vista la manifesta i demostrada animositat que presenten vers aquesta part” que “no intervinguin sota cap concepte en la resolució del present recurs administratiu” el director del cos, Jordi Moreno; el director adjunt coordinador, Bruno Lasne; el director adjunt Miquel Àngel Barbolla; la comissària Teresa Ferreira; la director d’Interior, Cristina Roca; i tres funcionaris més, dos de policia i una altra d’Interior.

Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell.

Relacionat

El serial del concurs d’oficials a la policia continua: recurs contra el recàlcul de les notes

A més, la part demandant reclama, com ja va informar al seu dia l’Altaveu, que s’obrin “expedients disciplinaris adients per avaluar els diferents graus de participació i implicació” en el que es considera que va ser un concurs anòmal, i que “es determini si han falsejat o alterat documentació i dades en el present concurs; que es determini quin grau de participació i coneixement tenen en la constant voluntat de perjudicar aquesta part i beneficiar tercers en un concurs-oposició pública i qualsevol altra responsabilitat disciplinària que es pugui derivar de la seva conducta, constantment maliciosa i tèrbola en tot aquest procés. Tot això sense perjudici de les posteriors accions penals que puguin ser empreses”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending