El recurs del concurs d’oficials de policia exigeix que la direcció no participi de la resolució

Es demana que es determini si fins a vuit funcionaris policials o del ministeri d’Interior “han falsejat o alterat documentació i dades en el present” procediment

Un cotxe policial estacionat en les immediacions de Prada Casadet.
Un cotxe policial estacionat en les immediacions de Prada Casadet. Toni Solanelles

La policia i per extensió el ministeri d’Interior torna a tenir una patata calenta damunt la taula derivada del concurs per a la provisió de set places d’oficials que hi va haver el 2015 i que des de llavors està envoltat de polèmica. Després que el Tribunal Superior ordenés tornar a calcular els resultats de les proves, l’execució que s’ha fet d’aquesta sentència no ha satisfet els dos sub-oficials que al seu dia van portar el cas a la Justícia. I ara tornen a encetar el camí reclamant que la cúpula de la policia no participi de la resolució del cas.

En efecte, consideren els dos demandants, i especialment un d’ells, que els càlculs s’han fet manifestament malament, tenint en compte (o deixant de tenir) crèdits o formacions acadèmiques amb el suposat objectiu que els resultats del concurs, quant a les posicions obtingudes pels participants, no s’alteressin. A més, però, es remarca que “vista la manifesta i demostrada animositat que presenten vers aquesta part” que “no intervinguin sota cap concepte en la resolució del present recurs administratiu” el director del cos, Jordi Moreno; el director adjunt coordinador, Bruno Lasne; el director adjunt Miquel Àngel Barbolla; la comissària Teresa Ferreira; la director d’Interior, Cristina Roca; i tres funcionaris més, dos de policia i una altra d’Interior.

Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell.

Relacionat

El serial del concurs d’oficials a la policia continua: recurs contra el recàlcul de les notes

A més, la part demandant reclama, com ja va informar al seu dia l’Altaveu, que s’obrin “expedients disciplinaris adients per avaluar els diferents graus de participació i implicació” en el que es considera que va ser un concurs anòmal, i que “es determini si han falsejat o alterat documentació i dades en el present concurs; que es determini quin grau de participació i coneixement tenen en la constant voluntat de perjudicar aquesta part i beneficiar tercers en un concurs-oposició pública i qualsevol altra responsabilitat disciplinària que es pugui derivar de la seva conducta, constantment maliciosa i tèrbola en tot aquest procés. Tot això sense perjudici de les posteriors accions penals que puguin ser empreses”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.