Queixes ciutadanes per un ‘excés de zel’ dels cossos de seguretat amb el nou codi de circulació

Encara que els laments són majoritàriament en relació amb la policia, també hi hauria casos que implicarien agents comunals

Un control policial en l'àmbit circulatori.
Un control policial en l'àmbit circulatori.

Diversos ciutadans del Principat -sia via xarxes socials o també en comunicació amb l’Altaveu- s’han queixat del que consideren un ‘excés de zel’ o afany recaptatori dels cossos de seguretat en relació amb aspectes de naturalesa circulatòria i arran de l’entrada en vigor del nou Codi de circulació, circumstància que es va donar el 2 de setembre. Les queixes són majoritàriament vers la policia encara que també hi hauria retrets en alguns casos en relació amb alguns agents comunals.

Segons alguns dels comunicants -que han presentat justificants o documents de multa-, en alguns casos els agents implicats s’haurien mofat dels sancionats recordant-los que la multa que se’ls imposava tindria un import molt menor en virtut del Codi de circulació vigent fins l’esmentat 1 de setembre. Alguns dels afectats haurien acabat sancionats per petites deficiències d’estructura del vehicle o manca d’alguns elements quan inicialment se’ls havia aturat per un control d’alcoholèmia aleatori.

En aquest marc, els afectats han lamentat que no se sap si hi ha una voluntat persecutòria per part dels agents, anant a filar molt prim, o hi ha instruccions de les administracions amb un afany recaptatori, vist les dificultats que producte de la pandèmia tenen les arques públiques. Per tot plegat, exigeixen una major racionalitat i, no tolerància, però sí que no hi hagi una indiscriminada persecució.

Comentaris (16)

Trending