Ponce preveu que mig miler d’argentins puguin arribar aquest estiu al Principat

El president d’Argentinos en Andorra remarca que la comunitat resident al país continuarà creixent i beneeix l’enduriment els requisits per accedir a la quota general “per poder tenir un millor control migratori”

La comunitat argentina en la darrera Setmana de la Diversitat.
La comunitat argentina en la darrera Setmana de la Diversitat. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

La quota d’estiu ha entrat en vigor aquesta setmana i dijous es van veure les primeres cues al Servei d’Immigració. El contingent és de 500 autoritzacions de residència i treball temporal, ampliable en un 30%. El president de l’Associació Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, ha explicat que “calculem que arribin 500 treballadors per treballar al país”. De fet, la comunitat d’aquest país sud-americà ha passat de 1.739 a prop de 3.200 residents fixos en un any.

Ponce té clar que la xifra d’argentins que resideixen al Principat continuarà creixent. En aquest sentit, ha remarcat que “amb la quota d’estiu preveiem que n’arribin uns 500”. Ha posat en relleu que la flexibilització dels requisits per accedir a la quota general va permetre que molts obtinguessin el permís de residència i treball i s’han establert al país. De fet, aquests dies s’han vist les primeres cues al Servei d’Immigració, tot i que els empresaris creuen que no acabaran omplint totes les vacants.

`

Cua a l'entrada al departament d'Immigració.

Relacionat

L’entrada en vigor de la quota d’estiu col·lapsa el servei d’Immigració

El president de l’entitat beneeix que l’executiu hagi tornat a endurir les condicions per accedir a la quota general en què es demana acreditar quatre anys d’experiència “perquè permet tenir un millor control”. Ponce ha remarcat que “l’allau massiva es va viure la temporada 2022-2023 i alguns dels que van venir estan molt a prop de poder acreditar els requisits”. Això, diu, “facilitarà que puguin accedir a la quota general”. De fet, ha remarcat que fa dies que estan informant els argentins que vulguin venir a treballar a Andorra dels nous requisits, sobretot pel tema de l’habitatge.

NOU DE JULIOL

D’altra banda, Argentinos en Andorra commemoraran els 208 anys de la independència del seu país en una festa que tindrà lloc a la plaça del poble d’Andorra la Vella el 9 de juliol a les 19.15 hores. Marcelo Ponce ha explicat que “l’any passat va ser un èxit i és un acte molt important per a la comunitat argentina”.

El certamen comptarà amb música tradicional folklòrica en directe, parlaments i un reconeixement a diverses personalitats d’Andorra.

Etiquetes

Comentaris (28)

Trending