Paguen als nous agents penitenciaris un complement que els neguen i ara els l’hauran de restar

Com que esta en període de formació, hi ha un plus d’especificitat que la Llei de funció pública no contempla, però que se’ls ha abonat en les mensualitats de gener i febrer i ara els hi trauran de les properes nòmines

Accés principal al centre penitenciari.
Accés principal al centre penitenciari. Toni Solanelles

Com que acaben d’arribar a la Funció Pública, molt soroll no volen fer. Però quan van descobrir que la nova llei que regula la feina dels funcionaris estableix que durant el període de formació no rebrien el complement específic, els nous agents penitenciaris van estar avaluant jurídicament la situació. Que hagi transcendit, no han decidit cap acció judicial. Però el malestar i la riota, entre cometes, no deixen de ser-hi: el plus els l’han pagat els mesos de gener i febrer. Per error, és clar. Perquè ara ja els han advertit que se’ls restarà el que han cobrat de més en les properes nòmines.

El complement específic volta els 300 euros i respon a elements que tot i estar en formació també duent a terme. No hi haurà cap diferència amb el que faran amb posterioritat, segons les fonts consultades. La llei vigent des de principi del 2019, però, va comportar canvis. I aquest en va ser un. La supressió d’aquest plus mentre s’estava un funcionari formant. Van analitzar la situació atès que el canvi es va produir entre la convocatòria de l’edicte i la finalització del procés de selecció.

Sia com vulgui, però, després del rebombori que hi va haver quan van tenir clar que no percebrien durant vuit mesos els 300 euros mensuals del complement, i una vegada aquest soroll ja s’havia atenuat, el fet que els mesos de gener i febrer se’ls hagi abonat l’import del plus i després se’ls hagi avisat que l’error se solucionarà en les properes nòmines, la situació no ha fet cap gràcia. Gens ni mica.

Comentaris (5)

Trending