Els nous passaports andorrans es podran expedir a les ambaixades o fins i tot en domicilis

Els documents que s’expediran a partir d’ara incorporen noves mesures de seguretat integrades en el disseny alineades amb els estàndards internacionals així com una millor qualitat de la imatge

Prototipus de passaport.
Prototipus de passaport. GOVERN D'ANDORRA

Els nous passaports andorrans biomètrics, que s'expediran a partir d'ara, incorporen noves mesures de seguretat integrades en el disseny del document alineades amb els estàndards internacionals així com una millor qualitat de la imatge. El nou sistema, implementat aquesta setmana, permetrà que en els pròxims mesos es puguin expedir els documents des de les ambaixades o en atencions domiciliàries, en cas de necessitat per impossibilitat de desplaçament.

Els nous passaports incorporen petits canvis en el disseny així com una fotografia en blanc i negre i una fotografia en color. Com fins ara, el número de passaport, variarà amb cada emissió d'un nou document per a un mateix titular. La lletra inicial canvia de la O a una doble P, per als passaports particulars (PD per als diplomàtics), seguida de set xifres. Aquesta numeració serà la utilitzada per als tràmits associats a desplaçaments fora d'Andorra com poden ser les reserves de bitllet electrònic. En la llibreta també apareix el número fix d'identificació a efectes legals.

Els passaports actuals continuen sent vàlids fins a la seva data de caducitat. El preu de l'expedició dels documents continua sent de 32,16 euros pels d’una durada de 5 anys i de 49,31 euros pels de 10 anys de durada

En la zona de lectura automàtica de dades personals, el passaport conserva el Número d'Identificació Administrativa (NIA) del titular constituït per 6 xifres i una lletra amb la finalitat de facilitar aquells tràmits en què sigui necessari.

Les fotografies per a l'expedició dels documents es continuaran fent a les cabines fotogràfiques situades a les dependències del servei de Tràmits, a la planta baixa de l’edifici administratiu del Govern, en el mateix moment que l'interessat presenti la seva sol·licitud o bé en les cabines instal·lades en els serveis de tràmits dels Comuns, a excepció del comú d’Andorra la Vella, a Santa Coloma i al Pas de la Casa.

Els passaports actuals continuen sent vàlids fins a la seva data de caducitat. Els andorrans residents a l'estranger s'han de posar en contacte amb el ministeri d'Afers Exteriors. El preu de l'expedició dels documents continua sent de 32,16 euros pels d’una durada de 5 anys i de 49,31 euros pels de 10 anys de durada.

Prototip
Un prototipus de passaport.

 

Comentaris (7)

Trending