Ni helicòpters volant per la visita dels Reis d’Espanya ni caça per la Cimera

El sobrevol d’aeronaus queda prohibit aquest dijous i divendres i la cinegètica no es podrà realitzar entre el 18 i el 22 d’abril

Els Reis d'Espanya arribaran en helicòpter a Andorra.
Els Reis d'Espanya arribaran en helicòpter a Andorra. Cristian Cortés

A no ser que sigui per un cas d’urgència, aquest dijous i aquest divendres, en motiu de la visita dels Reis d’Espanya, per l’espai aeri andorrà no hi podran circular aeronaus. Raons de seguretat, les mateixes que portaran a prohibir qualsevol tipus d’activitat de caça entre el 18 i el 22 d’abril. Llavors el rerefons n’és la Cimera Iberoamericana.

En el cas dels monarques espanyols, les recomanacions de seguretat emeses pel ministeri de Justícia i Interior adverteixen de la necessitat de prohibir el sobrevol d’helicòpters en tot l’espai aeri andorrà a excepció de les causes d’urgència. Igualment, l’Autoritat Aeronàutica Andorrana, òrgan que regula, controla i verifica les activitats relatives a l’aviació civil, considera necessari fer extensiva la restricció a tot tipus d’aeronaus i pren les mesures adients per notificar aquesta restricció a escala nacional i internacional.

I per garantir la seguretat de la cimera, ha estat la policia qui ha demanat la prohibició de l’activitat cinegètica. I atenent a aquesta demanda i a la normativa en la matèria que permet la suspensió de la caça, la ministra de Medi Ambient ho acorda.

Comentaris (1)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.