Ni helicòpters volant per la visita dels Reis d’Espanya ni caça per la Cimera

El sobrevol d’aeronaus queda prohibit aquest dijous i divendres i la cinegètica no es podrà realitzar entre el 18 i el 22 d’abril

Els Reis d'Espanya arribaran en helicòpter a Andorra.
Els Reis d'Espanya arribaran en helicòpter a Andorra. Cristian Cortés

A no ser que sigui per un cas d’urgència, aquest dijous i aquest divendres, en motiu de la visita dels Reis d’Espanya, per l’espai aeri andorrà no hi podran circular aeronaus. Raons de seguretat, les mateixes que portaran a prohibir qualsevol tipus d’activitat de caça entre el 18 i el 22 d’abril. Llavors el rerefons n’és la Cimera Iberoamericana.

En el cas dels monarques espanyols, les recomanacions de seguretat emeses pel ministeri de Justícia i Interior adverteixen de la necessitat de prohibir el sobrevol d’helicòpters en tot l’espai aeri andorrà a excepció de les causes d’urgència. Igualment, l’Autoritat Aeronàutica Andorrana, òrgan que regula, controla i verifica les activitats relatives a l’aviació civil, considera necessari fer extensiva la restricció a tot tipus d’aeronaus i pren les mesures adients per notificar aquesta restricció a escala nacional i internacional.

I per garantir la seguretat de la cimera, ha estat la policia qui ha demanat la prohibició de l’activitat cinegètica. I atenent a aquesta demanda i a la normativa en la matèria que permet la suspensió de la caça, la ministra de Medi Ambient ho acorda.

Comentaris (1)

Trending