La llei de seguretat privada rellança el centre formatiu que des del 2015 vol ser referent mundial

És un projecte impulsat per un ex-coronel de l’exèrcit de l’aire francès que formalment té com a socis al Principat entre altres l’empresari andorrà Josep Maria Cases i que en principi s’hauria de desenvolupar en terrenys d’Auvinyà

Thierry Bacquey és l'ideòleg d’Escut Security Services.
Thierry Bacquey és l'ideòleg d’Escut Security Services.

Més enllà de detectius i escortes, més enllà de directors de seguretat i exigències de formació per als vigilants, la llei de seguretat privada impulsada pels grups parlamentaris de la majoria governamental el que definitivament rellancen és el centre de formació en seguretat que fa més d’un lustre empaita de crear un ex-coronel de l’exèrcit de l’aire francès. De fet, l’empresa -Escut Security Services- ja existeix i l’any passat va rebre una de les subvencions més altes (6.000 euros) de les concedides per ACTUA en el seu intent d’ajudar empreses innovadores.

El projecte empresarial, si no canvia, s’hauria de desenvolupar en terrenys d’Auvinyà. Fa molt temps que el centre formador està sobre la taula i va de despatx en despatx de l’administració, topant amb diversos problemes. Durant molt temps, per exemple, responsables de la policia no ho han vist clar. Tampoc no era clara la seva viabilitat. Ni que hi hagués el paraigua legal per fer-ho. Amb l’actual govern demòcrata-liberal s’hauria desbrossat el camí per a l’ex-militar francès Thierry Bacquey.

Aquest antic coronel sempre ha assegurat que l’objectiu de la seva companyia és posicionar  Andorra com un centre formatiu mundial de referència en matèria de seguretat. Però no hi havia marc legal per fer-ho. Bacquey considera que el fet de no pertànyer a la UE, donaria al Principat la possibilitat de dotar-se d’un marc legal que no quedés condiciona per les normatius europees com pot passar en el cas de França i Espanya.

Bacquey considera que el fet de no pertànyer a la UE, donaria al Principat la possibilitat de dotar-se d’un marc legal que no quedés condiciona per les normatius europees com pot passar en el cas de França i Espanya

El fet de poder disposar de centres formatius de referència més enllà de l’Estat andorrà ho van destacar, per exemple, els consellers generals que van presenta la llei de seguretat privada ara a tràmit parlamentari. No van voler admetre que el projecte d’Escut és un dels grans beneficiaris de l’impuls de la proposició de llei però es va deixar entreveure clarament. Escut i Bacquey han hagut de superar diferents esculls. Però ara haurien trobat la via bona.

Bacquey va fundar formalment la societat el gener del 2016. I a partir de l’entrada de nous accionistes el febrer de l’any passat el projecte va rebre un impuls important. L’ex-coronel francès té tres socis formals en la companyia. Hi destaca especialment l’empresari andorrà Josep Maria Cases Ribalta. També hi ha dues persones franceses lligades al sector immobiliari: Pierre Manuel Collado i Georges Galofré a través de la societat andorrana Garnatxa Blanca.

Hi ha altres persones que donarien suport al projecte com ara el també empresari i propietari immobiliari lauredià entre moltes altres coses Ricard Fiter. De fet, almenys la concepció inicial era construir el centre formatiu en terrenys d’aquest darrer a Auvinyà. Encara que no s’hagi volgut reconèixer obertament, el text legislatiu i la seva promulgació té com un dels objectius o avantatges que pugui tirar endavant el projecte d’Escut.

Comentaris (1)

Trending