Expectació a la policia pels canvis que pugui comportar la jubilació de Moreno

En principi, l’actual director deixa les seves funcions a primers del mes que ve i el seu relleu dependrà en gran mesura de la persona que assumeixi el ministeri d’Interior i Justícia, encara que el director adjunt coordinador té molts números de fer el salt

Jordi Moreno juntament amb Bruno Lasne i Joan León
Jordi Moreno juntament amb Bruno Lasne i Joan León Albert Sanjuan

Els funcionaris del cos de policia estan a l’expectativa dels canvis que hi pot haver al departament en qüestió de poques setmanes. I no només pel fet que Josep Maria Rossell pugui deixar el ministeri, que no és del tot clar pas hores d’ara. El principal motiu de l’expectació que hi ha a l’edifici de l’Obac és la jubilació del fins ara director del cos, Jordi Moreno, que en principi deixa les seves funcions a partir de l’1 de maig.

Moreno ja pretenia plegar abans. De fet, la seva primera intenció era jubilar-se poques setmanes abans de les eleccions generals. Se li va dir que es mantingués al càrrec uns dies més i així ho ha fet. Però, en principi, a partir de l’1 de maig hi hauria d’haver relleu. I els funcionaris del departament estan expectants per saber si la seva marxa comportarà més moviments. D’entrada, sembla que qui més números té d’agafar el màxim comandament policial és l’actual director adjunt coordinador, un Bruno Lasne que té competència directa actualment sobre l’àrea de seguretat ciutadana, la de grups especials i la d’investigació. És a dir, ja coordina el gros del departament.

Des de Josep Maria Rossell a Conxita Marsol passant per Joan León o Xavier Sopena sonen com a candidats a assumir el ministeri d’Interior i Justícia

Una continuïtat política deixaria de ben segur el cos en mans de Lasne. Pot ser encara que Rossell decideixi, si el cap de Govern, Xavier Espot, ho veu de bon ull, continuar al capdavant del ministeri. Un relleu natural seria, i tampoc no està descartat, que assumeixi més pes el fins ara secretari d’Estat Joan León. Però al despatx central de la policia hi ha altres variables també damunt de la taula.

Des de Xavier Sopena a Conxita Marsol són noms que també sonen per assumir el ministeri d’Interior i Justícia. Abans dels comicis hi havia l’opció que aquest departament quedés en mans de Liberals. Però ara per ara sembla poc probable. Ara bé, si fossin o Sopena o Marsol els qui agafessin les regnes del ministeri, això faria entrar altres variables en joc quant a la direcció del cos de policia. I noms com els del comissari Frederic Gutiérrez o de l’actual coordinador de Mobilitat del comú d’Andorra la Vella Miquel Rossell també podrien entrar en les travesses.

MORENO

El que és clar és que Jordi Moreno plega. I plegarà després de gairebé quatre dècades al cos. Va ingressar com a agent de policia -era com aquell que diu el seu somni- el juny del 1985. I després d’uns anys a la unitat de seguretat ciutadana va passar a fronteres i estrangeria, on va fer bona part de la seva carrera professional. De fet, va arribar a ser-ne el cap. Com també va ser cap d’una unitat territorial de patrullers.

Moreno, amb diversos reconeixements de policies internacionals que llueix com hi ha món al despatx oficial i a la solapa quan ha d’anar engalanat amb l’uniforme, va aterrar en la direcció policial el febrer del 2014 amb Toni Martí de cap de Govern i Xavier Espot de ministre de Justícia i Interior després d’un seguit d’enrenous amb la primera direcció que van posar els demòcrates arran de la seva arribada al poder.

BALANÇ POSITIU DE LA GESTIÓ

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha fet un balanç positiu de la tasca de Jordi Moreno al capdavant del cos de Policia. “Ha estat excel·lent i he tingut una relació estreta i molt directa amb ell”. Afegeix que hi ha hagut lleialtat, confiança i s’han fet coses bones”.

Sobre qui haurà de ser el relleu de l’encara director, Rossell ha dit que haurà de ser el proper ministre o ministra que assumeixi la cartera qui ho decideixi.

Comentaris (16)

Trending