Estupefacció i malestar a la policia perquè es manté actiu el dispositiu especial de la Puríssima

Pràcticament tots els funcionaris, excepte aquells que tinguin vacances marcades i alguns més, estan convocats per fer reforç en matèria de trànsit i seguretat ciutadana quan és clar que la presència de turistes serà irrisòria

Despatx central de policia.
Despatx central de policia. Toni Solanelles

Quan ja sembla més que clar, malauradament, que el pont de la Puríssima, enguany, s’haurà de celebrar en la intimitat, la direcció de la policia manté actiu el dispositiu especial. Pràcticament tots els funcionaris del cos estan mobilitzats per poder garantir la bona marxa del que en altres anys hauria sigut una allau de turistes però que, enguany, amb les restriccions de mobilitat producte de la Covid, amb prou feina es podrà celebrar en la intimitat. Amb tot, però, tot el funcionariat, excepte els que tenen marcades vacances i alguns més, continuen activats.

La situació està generant estupefacció i malestar entre el funcionariat, que no comprèn com es pot mantenir l’operatiu encara ara actiu. Cert, asseguren les fonts, que la direcció està en el seu dret de mobilitzar tot el cos. Però hores d’ara sembla ja totalment fora de lloc, més encara quan el Govern ja ha deixat sense efecte l’intensiu del 7 de desembre, un intensiu que es preveia per facilitar la mobilitat interna que al seu dia es preveia que fos intensa i que hores d’ara ja es té clar que serà més aviat minsa.

Els dispositiu activat es manté com si fos una Puríssima d’un abast molt elevat. Els agents de fronteres han d’encarregar-se dels punts fronterers però, també, de fer serveis pedestres mirant d’estar atents a possibles furts de bosses de mà i similars. Els funcionaris del cos experts en circulació també han estat tots mobilitzats tenint el compte l’increment de trànsit que en altres èpoques s’hauria donat. Fins i tot s’ha activat personal administratiu per fer serveis exteriors, a banda que els grups especials han de fer reforços de dia i de nit. Tot sobre el paper, és clar. A la pràctica ben poca cosa d’això hi hauria d’haver.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending