Espot atribueix les crítiques pel reagrupament a un “desconeixement detallat de la mesura”

Creu que la nova reglamentació no ha de suposar un fre per a la contractació de mà d'obra tot assegurant que un país petit ha d'establir unes certes clàusules de protecció

Comentaris

Miquel Iceta i Xavier Espot han protagonitzat la clausura de la Trobada Empresarial del Pirineu.
Miquel Iceta i Xavier Espot han protagonitzat la clausura de la Trobada Empresarial del Pirineu. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot ha sortit al pas de les crítiques per l'enduriment de les condicions per al reagrupament tot dient que "es fan des d'un desconeixement detallat de la mesura que es va adoptar el passat dimecres". Creu que les noves mesures no han de suposar un fre per a la contractació de mà d'obra.

Espot ha manifestat que els treballadors temporers no han pogut mai reagrupar, i que es va rebaixar el temps per a fer-ho, d'un any a tres mesos, per ciutadans que no fossin dels països del trilateral (Espanya, França i Portugal) i. "En aquell moment van augmentar els requisits econòmics i hem de posar tot això en aquest context en consonància amb el cost de la vida, l'increment dels salaris o de la inflació", ha dit.

El cap de Govern ha reconegut que les noves mesures posaran més dificultats per al reagrupament "però no ens podem omplir la boca de creixement urbanístic sostenible, de límit poblacional o de recursos esgotats, i en canvi quan fem normes per limitar aquest creixement es posa el crit al cel. Algú ha de tenir la valentia de dir, clar, alt i fort que el nostre creixement poblacional no és il·limitat i que els recursos són limitats". Segons Espot "un país petit ha d'establir unes certes clàusules de protecció".

“És normal que siguem exigents a l’hora de dir: aquesta persona que vol reagrupar la família, ha de tenir uns ingressos mínims”

També ha destacat que si fruit d’aquests reagrupaments es derivessin problemes socials “qui ha de costejar les conseqüències de tot plegat són els serveis socials del Govern” i ha afegit que “les prestacions socials es paguen amb els impostos que paguen tots els ciutadans. És normal que siguem exigents a l’hora de dir: aquesta persona que vol reagrupar la família, ha de tenir uns ingressos mínims que permetin satisfer les necessitats bàsiques dels familiars que vol reagrupar i que aquestes persones l’endemà no vinguin a picar la porta d’Afers Socials per demanar una prestació social”, ha conclòs sobre aquest tema que ha aixecat una certa polseguera des de dimecres.

En referència a l'acord d'associació ha dit que el mes vinent hi haurà temes que requereixen arbitratge polític com la lliure de circulació de persones i l'operador de telecomunicacions per entrar, ja a la tardor en la qüestió dels serveis financers. "Encara queden molts temes tècnics per negociar i això serà l'objecte d'aquestes sessions de negociació que es faran mensualment i aprofitar la presidència espanyola del consell de la Comissió Europea és una bona finestra d'oportunitat"

Etiquetes

Comentaris (32)

Trending