Es recuperen les visites amb contacte al centre penitenciari previ test d’antígens negatiu

Interior ha pres una mesura reclamada des de fa dies per molts familiars, que s’havien de conformar a veure’ls i a parlar-hi amb un vidre de separació

El centre penitenciari de la Comella vist des de la Seu de la Justícia.
El centre penitenciari de la Comella vist des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Després de molts mesos, els familiars dels interns al centre penitenciari de la Comella podran tornar a veure’ls en persona a partir d’aquest dilluns. Interior ha autoritzat el retorn de les visites amb contacte físic, escoltant les demandes que feia temps que manifestant les persones properes als presos. Això sí, hauran de presentar un test d’antígens negatiu realitzat poques hores abans de l’arribada a la instal·lació.

D’aquesta forma, es recuperarà unes trobades que han estat prohibides des de fa mesos. Des de la passada tardor, i coincidint amb l’inici de la segona onada, es va optar per restringir-les, ja que es temia que un brot al centre pogués suposar un seriós problema. Des de llavors, les visites s’havien de fer sempre amb separació d’un vidre, fet que molts familiars consideraven “molt dur”.

Accés al centre penitenciari.

Relacionat

Clam de familiars de presos: “Es poden fer concerts però no podem abraçar la parella reclusa”

El malestar s’ha anat incrementant les darreres setmanes, segons s’anaven aixecant restriccions a altres àmbits, com ara la restauració o, fins i tot, la possibilitat de fer concerts com ara els de l’Andorra Mountain Music. Mentre això era possible, ells continuaven sense poder ni abraçar els seus familiars. Ara, això canviarà.

Des d’aquest dilluns Interior ha autoritzat el retorn de les visites presencials. Això sí, per entrar al centre penitenciari caldrà presentar el resultat, negatiu òbviament, d’un test d’antígens realitzat com a màxim quatre hores abans. Complir aquesta condició serà suficient per recuperar les antigues trobades. Tot i això, sí que s’establirà l’obligació d’emprar mascareta sempre que l’intern en qüestió no disposi de la pauta completa de vacunació.

Etiquetes

Comentaris

Trending