L’edifici Perecaus, quart alberg provisional per a situacions d’emergència

L’acord amb el comú de Canillo permet disposar de la instal·lació, amb una capacitat per a una seixantena de persones que serien acollides en cas de necessitat

Comentaris

El Perecaus, preparat per fer d'alberg.
El Perecaus, preparat per fer d'alberg. SFGA

El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergència ha presentat aquest dimarts a la tarda l’alberg provisional a l’edifici Perecaus de Canillo, que servirà per  allotjar temporalment persones en situació de vulnerabilitat a causa d’emergències ocorregudes a la localitat o a zones properes. Serà la quarta instal·lació d’aquestes característiques, després dels acords tancats amb els respectius comuns al Pas de la Casa, Ordino i Sant Julià de Lòria.

La iniciativa forma part del projecte impulsat pel departament l’any 2020 que preveu disposar d’un desplegament estratègic d’aquest tipus d’allotjaments provisionals per tot el territori nacional, amb l’objectiu d’equipar-los i poder donar una resposta adaptada i planificada a poblacions afectades per situacions d’emergència o catàstrofes. També compta amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana, que s’encarrega del suport logístic.

A Canillo, la instal·lació podrà acollir unes 60 persones i, per garantir una bona atenció a les persones reallotjades, inclou espais com la zona de recollida de dades, la d’assistència sanitària, l’espai infantil i la zona de descans, entre altres. A més, s’ha tancat una col·laboració amb la Unió Hotelera i Autèntics Hotels perquè, si cal activar l’alberg, els àpats seran distribuïts per un establiment proper.

El desplegament estratègic d’albergs provisionals ha de finalitzar els pròxims mesos. Un cop culminat, es disposaran d’uns 500 llits distribuïts entre tot el territori per fer front a eventuals reallotjaments.

Comentaris

Trending