Detingut després de ser perseguit per fugar-se d’un control quan havia donat positiu

Un jove resident a Encamp acaba condemnat a pagar una multa després de passar-se unes quantes hores a les cel·les policials per escapolir-se dels agents quan ja el tenien aturat

Un vehicle policial en una zona propera on hi va haver el control.
Un vehicle policial en una zona propera on hi va haver el control. POLICIA D'ANDORRA

La policia el va haver d’anar a buscar al dormitori de casa, com aquell que diu. Ja el tenien aturat a l’avinguda Tarragona, a l’altura de la rotonda de Josep Escaler -la que hi ha a tocar d’un conegut establiment d’hamburgueses reials-, però quan va saber que el detindrien en donar positiu en el control d’alcoholèmia, va prémer l’accelerador i va posar rumb cap a Encamp, on viu. Va acabar detingut i condemnat. Tot plegat una multa econòmica.

Els fets van passar la matinada de divendres. Agents de la policia que tenien un control muntat a l’esmentada rotonda d’Andorra la Vella van veure que s’acostava un vehicle conduït per un jove -uns 30 anys- que van intuir que no anava massa serè. El van aturar per fer-li el corresponent control d’alcoholèmia. Va donar positiu. Hauria donat, segons fonts consultades, una taxa de 0,9 grams d’alcohol per litre de sang, és a dir, una dècima més del màxim tolerat per no ser arrestat.

Quan se li va comunicar la situació -sortia d’una trobada amb companys i haver pres unes quantes cerveses- no va tenir cap més idea que reaccionar pitjant l’accelerador i posant rumb cap a Encamp. Fins i tot un agent va intentar agafar-se del tirador de la porta i una mica més i el cotxe se l’emporta. L’ensurt per a l’uniformat, almenys, sí que hi va ser. Es va iniciar una mena de persecució que inicialment va resultar negativa.

A l'arrestat se'l va aturar en un control la matinada de divendres a l'avinguda Tarragona, a l'altura de la rotonda de Josep Escaler, i en saber que seria detingut va prémer l'accelerador i es va fugar

Els policies van perdre el conductor, que va aconseguir estacionar el vehicle a l’aparcament on habitualment deixa el cotxe. Altres patrulles havien estat alertades de la situació i just una altra que circulava per Encamp es va adonar que la persona descrita és la que arribava a peu al seu domicili. Així que el van arrestar no sense que l’home, el jove, prestés certa resistència. De fet, en el forcejament un dels agents hauria resultat lleugerament lesionat.

El detingut va ser traslladat a les dependències policials de l’Obac abans que se’l dugués a l’hospital ja que el jove va sol·licitar se sotmès a una analítica de sang perquè es pogués descartar una intoxicació de droga, vist que els agents, segons les fonts, insinuaven que també podria estar sota els efectes dels estupefaents. Els resultats van donar negatiu. Però a l’arrestat se li acabaria imputant la tinença de 0,3 grams de cocaïna.

Res, les restes de pols que quedaven en un plàstic que el detingut va assegurar que no era ni seu. Que era d’un company que uns dies abans s’havia enfilat al vehicle. En fi, després d’unes quantes hores en cel·les policials, va passar a disposició judicial i se’l va sotmetre a un judici ràpid abans de recuperar la llibertat. Això sí, se’l va condemnar. El més destacat de la pena, però, la multa econòmica que haurà d’abonar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending