Allargat fins al 31 de maig el permís d’estada per als temporers bloquejats

El nombre de persones que no han pogut tornar al seus països d’origen després d’haver fet l’hivern al Principat encara és molt notable

Departament d'Immigració a l'edifici de l'Obac.
Departament d'Immigració a l'edifici de l'Obac. ARXIU

El permís d’estada al Principat dels temporers atrapats al país per culpa del coronavirus i de les restriccions imposades pels seus llocs d’origen s’allargarà fins al 31 de maig. El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, una decisió que afecta aquelles persones que, òbviament, han tingut l’autorització pertinent durant l’hivern.

El passat 1 d’abril l’executiu va prorrogar les autoritzacions dels temporers fins al 3 de maig, ja que hi havia molts països, especialment de l’Amèrica del Sud, que van tancar el seu espai aeri. I és que amb les accions preses per molts governs per limitar la circulació de les persones, no tots els titulars d’autoritzacions temporals d’immigració han pogut abandonar el Principat, que en una situació normal, un cop acabada la temporada d’hivern, haurien tornat als seus països.

El Govern, que continua treballant amb la intenció de facilitar la sortida als temporers que encara romanen atrapats, va tornar a allargar els permisos fins al 15 de maig i vist que avui dia la situació segueix essent similar, s’ha aprovat prorrogar aquesta tipologia d’autoritzacions fins al 31 de maig del 2020.

Comentaris

Trending