Interior admet la dificultat de regular l’ús de les armes en cas de baixa dels policies

Rossell afirma que “ja fa dies que es parla” de fer un pas més en la normativització d’una situació sobre la qual ara hi ha un protocol que aplica la direcció del cos

-
-
El ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, ha reconegut aquest difícil de poder regular l’ús de les armes en els casos en què un policia està de baixa. Tot i això, el cos treballa des de fa un cert temps en l’elaboració d’unes normes més estrictes o més àmplies que fins ara per establir límits. Actualment, hi ha un protocol que aplica la direcció del cos pel qual quan un uniformat interromp la seva activitat laboral per causes de naturalesa psicològica immediatament se li retira l’arma.

La qüestió més problemàtica és que no sempre es pot saber quina és la raó de la baixa d’un agent de policia, igual com cap empresa, pel conducte ordinari, no pot saber per quin motiu mèdic concret un dels seus treballadors ha d’iniciar un atur laboral. “És difícil de poder-hi actuar”, ha explicat el titular ministerial, que ha recordat que hi ha diverses normes que fan que “accedir a les dades personals d’una persona” esdevingui “impossible”.

Per tant, o és el propi uniformat que comunica volgudament la seva situació personal o hi ha indicis evidents que fan pensar que hi ha una causa psicològica clara en la baixa d’un policia o, vist el protocol actual, no es pot intervenir. D’aquí que s’estigui avaluant -“ja fa dies que se’n parla”, ha afirmat el ministre deslligant, per tant, aquesta reflexió amb l’incident mortal que va patir un uniformat diumenge a la nit- la possibilitat d’elaborar un reglament que defineixi més clarament quan un policia ha de dur l’arma i quan no ho ha de fer.

La Llei qualificada de la policia estableix que un agent ho és, de facto, les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. D’aquí que hi ha la possibilitat, encara que no confirmada formalment per cap de les parts consultades, que s’acabi establint que a partir d’un cert nombre de dies de baixa, sigui pel motiu que sigui, l’agent que es trobi en aquesta situació hagi de dipositar la seva arma en l’armer oficial del cos.

Etiquetes

Comentaris

Trending