“Innovació per al desenvolupament sostenible", lema de la Cimera Iberoamericana

La voluntat és posar la innovació al servei de la sostenibilitat en àmbits com l’educació, la transició energètica i la inclusió social

-
-
Andorra donarà continuïtat al treball que la Comunitat Iberoamericana està duent a terme per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Així s’ha establert en el marc de la visita al Principat de la secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan. Després que el passat mes de novembre la Conferència Iberoamericana atorgués la Secretaria Pro Tempore (SPT) durant els pròxims dos anys a Andorra. D’aquesta manera, la màxima mandatària de la SEGIB s’ha trobat aquest dilluns amb el cap de Govern per tal de mantenir la primera reunió oficial del secretariat i per donar el tret de sortida al calendari d’accions previstes per al bienni.

Així doncs, volent continuar amb els ODS, el lema escollit per treballar durant el 2019-2019 fins a la cimera de caps d’Estat i de Govern és: “Innovació per al desenvolupament sostenible – Objectiu 2030”. I en aquesta línia,  es vol posar la innovació al servei de la sostenibilitat en àmbits com ara l’educació, la transició energètica i la inclusió social.

També s’ha presentat el logotip per al pròxim bienni. Aquest reuneix elements d’identitat com ara la bandera i la sanefa romànica, pròpia del patrimoni nacional. Com expliquen des de Govern, la bandera, a la part superior i els colors, a la inferior, es visualitzen com un prisma que convergeix per relatar l’obertura d’Andorra cap a al diversitat de colors que representen Iberoamèrica i al mateix temps el compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible. El banc, negre i gris de la tipografia representen la neu i la pissarra, com a elements propis del paisatge andorrà.

Logotip de la Cimera 2020

Una altra de les qüestions que s’ha destacat en la reunió és la voluntat que a la SPT que ostenta Andorra la presència de les dues llengües oficials de la SEGIB, és a dir, el castellà i el portuguès, estigui equilibrada, donada la nombrosa comunitat d’origen portuguès que resideix al Principat i la “bona cooperació que existeix entre Portugal i Andorra”.

La jornada també ha servit per fer el punt del calendari temptatiu d’actes previstos lligats a la presidència de la SPT. Durant el 2019 i el 2020 se succeiran diferents reunions ministerials d’alt nivell, trobades i reunions de treball, com el Fòrum de Governs Locals o el Fòrum Empresarial Iberoamericà. El calendari d’esdeveniments clourà amb la Cimera de caps d’Estat i de Govern, prevista pel novembre del 2020, que acollirà alts mandataris dels 22 països de la Comunitat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending