Ingressen a presó tres homes acusats de traficar amb haixix de manera habitual

Un control a la frontera va permetre descobrir una tableta de més de 700 grams tallada en catorze trossos

La tableta fragmentada d'haixix damunt la bàscula.
La tableta fragmentada d'haixix damunt la bàscula.
Tres residents de 30, 31 i 37 anys han canviat des de fa un parell o tres de nits el domicili que compartien a Encamp per les cel·les de la Comella. La Batllia va decretar divendres l’empresonament dels tres homes per un presumpte delicte de tràfic d’haixix. En aquesta ocasió, el comís principal va ser una peça de poc més de 700 grams de l’esmentada droga. Però la investigació ha permès aclarir que no era pas la primera vegada que feien negocis amb estupefaents.

La primera de les detencions es va produir a darrera hora de dimarts passat, segons que ha confirmat la policia aquest diumenge, a la frontera del riu Runer. En un control aparentment rutinari es va aturar, passades les 11 de la nit, un vehicle ocupat per una sola persona i matriculat al Principat. Ja de seguida, més enllà del control de l’administració, es va procedir a fer una indagació sobre estupefaents. D’aquí que ’s’engegués’ un gos ensinistrat a olorar el vehicle.

Els arrestats, de 30, 31 i 37 anys, compartien pis a Encamp i ja tenien, almenys algun d’ells, antecedents relacionats amb estupefaents.

L’animal ben aviat va marcar el seient del conductor, en la seva part inferior, com un punt que el treia de polleguera, senyal inequívoca de presència de droga. Efectivament, els agents que duien a terme el control hi van acabar localitzant un embolcall de plàstic que contenia una gran tableta d’haixix tallada en catorze trossos i que, pesada oportunament, va donar un total de 707 grams. El conductor del vehicle, de 31 anys, va quedar immediatament detingut acusat d’un delicte contra la salut pública.

Seguint el protocol d’actuació, es va procedir llavors a fer un registre domiciliari, en aquest cas a la parròquia d’Encamp. Entre el pis que el primer arrestat compartia amb dos homes més, de 30 i 37 anys respectivament, que també serien detinguts en comprovar que estaven implicats també en la ‘comercialització’ de la droga, i un altre vehicle d’un dels detinguts, es recuperen 0,5 grams d’haixix, 3,8 grams de marihuana i una pastilla d’èxtasi. Tot aquest material estupefaent queda comissat.

Els detinguts expliquen d’entrada que tot plegat era per al consum propi. Que compartien la droga. I que de vegades era l’un i de vegades eren els altres els qui anaven a cercar el seu propi subministrament. Segons les fonts consultades, però, els antecedents d’alguns dels homes permeten desmuntar l’explicació donada i la batlle de guàrdia va acabar enviant a la presó els tres detinguts acusats de tràfic de droga. És un nou cop al subministrament d’estupefaents, fonamentalment, a la distribució entre públic habitual d’hivern, ja siguin visitants o treballadors temporers.

Comentaris (2)

Trending