La xarxa de calor d’Andorra la Vella abasta ja 30 edificis i preveu duplicar “ben aviat” els usuaris

FEDA Ecoterm impulsarà l’any vinent l’ampliació de la instal·lació al llarg de tot el carrer Prat de la Creu i, per l’altre costat, cap al camí Ral

Travé explicant a les autoritats els detalls de la instal·lació.
Travé explicant a les autoritats els detalls de la instal·lació. G. P.

La xarxa de calor d’Andorra la Vella ja arriba a 30 edificis. I continua expandint-se. Des de FEDA Ecoterm es confia que “ben aviat” es duplicarà aquesta xifra. Entre ells, un tan important com el Lycée Comte de Foix. Segons s’ha assegurat des de l’empresa, l’eficiència energètica del centre ha millorat considerablement gràcies a l’embrancament a la instal·lació, que al llarg del 2022 ha de ampliar-se també cap al carrer Prat de la Creu.

“És un dia molt important per a nosaltres”, ha afirmar el gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé. I és que aquest dilluns s’ha volgut escenificar, amb la visita de les autoritats com ara les ministres de Medi Ambient i Educació, Sílvia Calvó i Ester Vilarrubla respectivament, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, la connexió de la xarxa a un dels edificis més grans, si no el que més, al qual se subministrarà calefacció: les dependències del sistema francès.

Un Lycée que, ha apuntat Travé, necessitava fins ara 4.500 quilowatts anuals d’energia per garantir la confortabilitat dels seus usuaris, especialment durant l’hivern. Ara, tot just en necessitarà 1.800. Per tant, només el 40% de la potència anterior. I això, paral·lelament, suposa una reducció d’emissions entre 600 i 700 tones anuals de diòxid de carboni.  

El centre educatiu és només un dels 30 edificis ja connectats a la xarxa, un projecte que, s’entén des de FEDA, “es va consolidant”. Travé ha assegurat que “funciona molt bé”, ja que “la gent ha pres com a referència la de Soldeu, que es va acabant ampliant fins al Tarter”. Per això, ja hi ha demandes que fan preveure duplicar aquesta xifra “ben aviat”.

De fet, de cara a l’any vinent FEDA Ecoterm ja té pressupostat les obres que han de permetre allargar la instal·lació al llarg de tot el carrer Prat de la Creu, fins a l’encreuament amb el Valira. Per l’altre costat, s’allargarà fins al camí Ral.

Un cop estigui enllestit, s’haurà completat un projecte d’uns 15 milions d’euros que, a més, “ofereix un servei molt complet i competitiu”, com a alternativa a la calefacció via caldera de gasoli. Quan s’hagi completat, fins a 70 edificis es podrien beneficiar del sistema.

Comentaris (8)

Trending