Els vols d’Air Nostrum a Madrid disparen el nombre de passatgers a l’aeroport de la Seu

Entre gener i agost s’han registrat prop de 7.500 usuaris, el que representa un 115% més que el mateix període del 2021 i un 45% per sobre de les dades de tot l’any passat

Un dels ATR-72 d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.
Un dels ATR-72 d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu. air nostrum

La posada en marxa de la línia aèria entre Andorra i Madrid ha disparat el nombre de passatgers que utilitzen l’aeroport de la Seu d’Urgell. Segons les dades facilitades per companyia pública responsable de la seva gestió, Aeroports de Catalunya, entre gener i agost ja són prop de 7.500 les persones que han fet servir la instal·lació. És més del doble que la del mateix període del 2021 -cert, marcat per la pandèmia- i, de fet, ja suposa més que els assolits al llarg de tot l’any passat.

Així, en els vuit primers mesos de l’any, per l’aeròdrom alturgellenc han passat 7.476 persones. Això suposa un considerable salt en comparació a les 3.475 que s’havien registrat entre gener i agost del 2021. L’increment és de 115%. I en gran part, no es pot negar, hi ajuden els vols regulars entre Andorra i la capital d’Espanya operats per Air Nostrum.

De fet, l’augment de passatgers ha estat tan important que ja se supera, i de llarg, els assolits per l’aeroport al llarg de tot el 2021. Llavors, la xifra va ser de 5.145. Per tant, a 31 d’agost ja es troba un 45% per sobre.

Pel que fa als mesos de més trànsit, juny encapçala la classificació, amb 1.057 persones. Li segueixen gener (1.030) i febrer (1.006), dos moments àlgids de la campanya d’hivern. En canvi. Sobta la davallada viscuda a l’agost, amb únicament 706.

En canvi, on encara s’està per sota és el nombre d’operacions. Fins al mes passat, se n’han fet 4.308, per les 4.905 del 2021. És a dir, un 12% menys. Queda clar, doncs, que els vols d’Air Nostrum, dos d’anada i dos de tornada per setmana, suposen poques operacions però, en canvi, aporten molts usuaris a la instal·lació.

Comentaris

Trending