“Si hi ha algun problema i no es compleix, el concurs quedarà desert”

Gallardo admet el risc d’haver rebut una única oferta per l’heliport però confia que la proposta sigui bona i es pugui agilitzar el procés; per ara, ha superat amb “tot en ordre” el tràmit d’obertura de plecs

Una imatge que conté el dossier oficial sobre el futur heliport.
Una imatge que conté el dossier oficial sobre el futur heliport. GOVERN D'ANDORRA

Formalment, l’oferta presentada per Heliand per convertir-se en la concessionària de l’heliport nacional compleix les condicions. Així s’ha comprovat en l’acte d’obertura de plecs celebrat aquest dijous. Ara caldrà comprovar si la proposta compleix els requisits més de fons, un treball que s’ha de fer els pròxims dies. El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, admet el risc que suposa que només s’hagi presentat una empresa, però també valora que això pot permetre agilitzar el procés.

Aquest dijous tocava el tràmit d’obrir els plecs. Bé, millor dit, l’únic plec presentat. El d’Heliand. La reunió havia d’analitzar si, formalment, la proposta complia les condicions. I ho fa. “Tot en ordre”, han indicat les fonts consultades. Això sí, tot just és un tràmit. Ara queda el més complicat.

Els pròxims dies, els tècnics han d’analitzar el fons de l’oferta. I veure si s’adequa a la que es demana a l’empresa que vulgui construir i gestionar l’heliport a la Caubella. Un procés que, ha posat en relleu Gallardo, serà més ràpid en haver-se presentat només una empresa. “Sempre genera una certa pressió rebre només una proposta, però també pot agilitzar els terminis”, indica el ministre. Així, “es pot reduir el temps per començar a preparar el terreny”.

Ara bé, admet que ara hi ha un risc: que l’oferta tingui deficiència. I avança que si això succeís, el Govern faria el que marca la llei. “Si hi ha algun problema i no es compleix, el concurs ha de quedar desert com qualsevol altre”, afirma. Què passaria llavors? Gallardo prefereix, de moment, no posar en aquest escenari.

De fet, confia que tot sortirà bé. Llavors caldria passar a una següent etapa del procés: l’exposició pública. I, lògicament, hi ha la possibilitat de rebre al·legacions. “En funció de les que es faci i de la seva complexitat, els treballs podran començar abans o després de l’estiu”, ha avançat Gallardo.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending