El PS reclama a Medi Ambient que intervingui per evitar un impacte negatiu del telefèric del Carroi

El comú d’Andorra la Vella havia d’aprovar aquest dijous el plec de bases però la sessió s’ha ajornat perquè des de la Massana es volien fer aportacions al document

El giny aniria fins al capdamunt del pic de Carroi.
El giny aniria fins al capdamunt del pic de Carroi.

El conseller general del Partit Socialdemòcrata Roger Padreny ha exigit a Govern que intervingui per garantir que el projecte del telefèric del Carroi no suposa un impacte ambiental negatiu per a la zona on es vol construir. Així ho ha reclamat durant la sessió de control celebrada al parlament, tot lamentant la “poca proactivitat” del ministeri de Medi Ambient davant la iniciativa. Des de l’executiu, Sílvia Calvó ha defensat que s’actuarà quan toqui i que el vistiplau o no al giny dependrà “d’estudis de tècnics i de l’impacte ambiental”.

Casualitats, o no del calendari, la sessió de control ha coincidit amb la data en la qual, a priori, estava previst que el comú d’Andorra la Vella celebrés un ple en el qual havien d’aprovar el plec de bases per a la futura concessió. Finalment, però, aquest ha estat anul·lat i ajornat fins d’aquí a uns dies. El motiu, segons les fonts consultades per Altaveu seria perquè des de l’altra parròquia involucrada, la Massana, es volia fer alguna correcció en el document.

Per tant, l’aprovació i la posada en marxa del concurs que ha de servir per escollir quina empresa es fa càrrec de la construcció del telefèric ha quedat en ‘stand by’. Tot i això, Padreny ha volgut denunciar que aquesta aprovació es produirà sense que “s’hagi fet cap estudi de quin seria el seu impacte ambiental” ni “informar la ciutadania”. Per això, ha aprofitat la sessió parlamentària per exigir a Medi Ambient que intervingui prèviament a l’impuls del projecte.

“Em sobta la poca proactivitat del Govern i del ministeri de Medi Ambient amb aquests projectes”, ha lamentat Padreny, que ha volgut recordar que “la legislació preveu mecanismes per actuar prèviament”. Per això, ha indicat que “cal que no s’inhibeixin per equilibris polítics quan el que està en joc és l’interès general”.

Per la seva banda, la ministra ha volgut assegurar que intervindran en el procés quan toqui. És a dir, quan hi hagi un projecte concret. Així, ha remarcat que “la decisió es prendrà tenint en compte els estudis professionals i els d’impacte al medi ambient”. Tot i això, no ha negat que des del Govern també es veu amb bons ulls la idea. “Andorra necessita turisme i diversificar la nostra oferta”, ha indicat, tot recordant que ginys similars s’han instal·lat a espais naturals protegits, justament, “perquè són menys perjudicials que una carretera”.

Comentaris (11)

Trending