Ordenament impulsarà una nova rotonda per accedir a Encamp des de la CG-2

El nou punt rodó estaria situat entre els ja existents a la sortida del túnel de Ràdio Andorra i a l’entrada per la zona del Mirador, prop del nou aparcament del carrer de la Vena

Zona de la carretera general 2 on s'ha d'ubicar la futura rotonda.
Zona de la carretera general 2 on s'ha d'ubicar la futura rotonda. G. P.

El Govern ha començat el procés per crear un nou punt d’accés des de la carretera general 2 cap al centre d’Encamp. La idea és construir una nova rotonda a la variant, entre la de Ràdio Andorra, d’entrada sud al poble, i la que permet arribar fins a la zona del Mirador. En concret, la idea és que es pugui arribar al carrer de la Vena, just on s’està a punt de finalitzar un nou aparcament.

La iniciativa, per ara, va per llarg. De moment, tot just s’ha fet un primer pas. El Govern ha encarregat la redacció del projecte a l’estudi Suport, que disposa de cinc mesos per completar el treball. Per tant, en tot cas tota la documentació tècnica que hauria de permetre tirar endavant les obres no estaria fins a inicis del 2022. L’empresa també es farà càrrec de la direcció facultativa de la futura construcció de la rotonda.

Des del Govern s’ha explicat que el nou encreuament ja estava planificat dins del Pla Sectorial de Noves Infraestructures Viàries. S’indica que “la finalitat és crear una nova connexió entre la desviació i el nucli urbà d’Encamp”.

En concret, la futura rotonda s’ha d’ubicar al punt quilomètric 4,68 de la carretera general 2. És a dir, en direcció a Canillo, poc després de la situada a la sortida del túnel de Ràdio Andorra i poc abans de la més recent, la que es va construir per accedir al vial que connecta via la zona del Mirador la variant amb el centre del poble.

Concretament, es farà al costat d’on el comú ha d’inaugurar els pròxims dies un nou aparcament de barrera, el del carrer de la Vena. Aquesta instal·lació tindrà un accés des del centre del poble però també a la carretera. El projecte ha d’acabar de definir com es va la connexió cap al centre d’Encamp. Un cop enllestit, el Govern hauria de licitar les obres, però tot està pendent, evidentment, de la disponibilitat que pugui tenir un pressupost pel 2022 clarament influït per les conseqüències que per a les finances de l’executiu ha tingut la crisi del coronavirus.

Aparcament carrer de la Vena
L'aparcament del carrer de la Vena està gairebé enllestit.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending