La nova rotonda d’accés a Encamp via carrer de la Vena costarà més d’1 milió d’euros

El punt rodó estarà situat al quilòmetre 4,68 de la CG-2, entre els ja existents de Ràdio Andorra i el Mirador, i es començaria a construir l’any vinent per tenir-lo finalitzat el 2024

La zona on anirà la rotonda, abans de l'obertura de l'aparcament del carrer de la Vena.
La zona on anirà la rotonda, abans de l'obertura de l'aparcament del carrer de la Vena.

Territori considera necessari crear un nou punt d’accés des de la carretera general 2 cap a Encamp. Serà la rotonda que es farà a l’altura de l’actual sortida de l’aparcament comunal del carrer de la Vena. Es preveu iniciar la construcció l’any vinent amb l’objectiu de finalitzar-la al llarg del 2024. El seu cost estimat superaria de llarg el milió d’euros. En concret, es preveu destinar-ne 1,23.

Així queda constatat en el pressupost del 2023. La rotonda ja fa temps que està planificada, inclosa al Pla Sectorial de Noves Infraestructures Viàries. De fet, ja el 2021 es va encarregar la redacció del projecte, tasca que va ser encomanada a l’empresa Suport.

El nou punt rodó estaria situat al punt quilomètric 4,68 de la general 2. És a dir, entre la rotonda de Ràdio Andorra que dona accés al sud del poble i la que permet entrar-hi pel carrer del Mirador. Més concretament, s’aprofitaria un vial ja existent, el que surt de l’aparcament comunal del carrer de la Vena. D’aquesta forma, seria un nou punt per arribar al centre del nucli urbà, al mateix temps que, s’entén, es dota de més seguretat l’actual sortida de l’equipament.

Zona de la carretera general 2 on s'ha d'ubicar la futura rotonda.

Relacionat

Ordenament impulsarà una nova rotonda per accedir a Encamp des de la CG-2

El projecte anirà, però, amb un cert retard. El 2022 s’havia previst poder executar-ho durant l’any vinent, però va quedar en nevera per l’impacte que la pandèmia va tenir sobre les arques de l’Estat. Per això, no s’acabarà fins al 2024. Així es pot comprovar en el fet que el pressupost pel 2023 ha reduït de forma considerable el plurianual aprovat l’any passat. De 900.000 euros passa a tot just 50.000.

Per tant, es deixa una partida petita, tot just per permetre l’inici dels treballs, que s’haurien de licitar i adjudicar durant l’any vinent, però que no estarien culminats fins al 2024. Per llavors, es preveu el gruix de la inversió: 1.18 milions d’euros.

En total, doncs, el projecte tindria un cost important: 1,23 milions. D’aquests, 1,2 per a l’obra en si i 30.000 euros més per treballs tècnics que resten pendents. Un cop construïda, els tècnics del Govern estimen que el cost anual del seu manteniment seria de 18.450 euros.

Comentaris (18)

Trending