Medi Ambient garanteix que vetllarà per reduir l’impacte a la natura que pugui tenir l’heliport

Calvó recorda que han estat “implicats” en projecte des del primer moment amb l’avaluació dels espais i que “es faran tots els estudis necessaris” per assegurar que la infraestructura s’adapta a la zona

Gallardo, Marticella i les cònsols massanenques miren l'espai on anirà l'heliport.
Gallardo, Marticella i les cònsols massanenques miren l'espai on anirà l'heliport. G. P.

Medi Ambient vigilarà que el projecte del futur heliport sigui respectuós amb la natura de la zona de la Caubella. Així ho ha volgut garantir la ministra, Sílvia Calvó, que ha avançat que es faran els estudis d’impacte necessaris i que s’assegurarà que es facin les correccions i adaptacions que siguin necessàries per reduir al màxim l’afectació que pugui comportar la instal·lació aeronàutica.

El Govern té molt clar que la infraestructura es construirà a la zona propera a l’estació d’esquí de Pal. S’entén que és la millor ubicació possible vistos els projectes fallits al Patapou, la Comella o Tresolers. La ministra de Medi Ambient, però, ha volgut deixar clar que es vetllarà per aconseguir que la instal·lació tingui un impacte reduït a la natura de la zona.

De fet, Calvó ha volgut remarcar que el departament ha estat des del primer moment sobre el projecte. “Ens hem implicat des del principi a l’hora de veure els espais”, ha indicat. I també s’entén que el de la Caubella és un bon emplaçament.

Tot i això, la feina no ha acabat encara, al contrari. La ministra ha apuntat que “farem tots els estudis necessaris” i ha volgut assegurar que “aplicarem les mesures correctores  que siguin necessàries per minimitzar l’impacte que pugui tenir”.

Per altra banda, Calvó també ha assegurat que, malgrat el retard en l’aplicació de la taxa al carboni -si res canvia, es començarà a recaptar a partir del gener-, un dels projectes que es vol impulsar amb els ingressos que s’aconsegueixin amb ella serà una realitat ja després de l’estiu. En concret, ha apuntat que la voluntat és que l’abonament de 30 euros mensuals per al transport públic ja estigui disponible llavors. 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending