S’inicien les obres que comunicaran Arinsal i La Massana amb voreres per a vianants

En aquesta primera fase a la carretera G5 es faran 200 metres de voravia que connectaran gairebé amb Erts, a l’espera que els pròxims anys es pugui completar el recorregut sencer

Tram on acabarà la vorera entre Arinsal i Erts
Tram on acabarà la vorera entre Arinsal i Erts

Tot i que el projecte perquè els vianants puguin fer el recorregut entre Arinsal i La Massana no té una data de finalització a la vista, avui s’inicien les obres de la primera fase per connectar els dos nuclis urbans. Primerament, es començarà amb una vorera a la part esquerra que baixarà 200 metres, gairebé fins a la rotonda d’Erts. El ministre d’Ordenament Territorial, Víctor Filloy, ha explicat que aquest tram s’anirà ampliant tal com es tinguin partides pressupostàries per poder completar el recorregut sencer.

Aquesta voravia que permeti connectar les diferents poblacions és un projecte que s’ha iniciat per les contínues demandes de la gent. “Els veïns ho han sol·licitat reiteradament, el comú sovint intentava que s’inverteixi en aquest projecte perquè pensem que és molt positiu, sobretot per guanyar seguretat”, ha afirmat la cònsol menor de La Massana, Eva Sansa. De fet, aquests treballs són el resultat del procés participatiu iniciat al 2019, en el que van votar 1700 persones.

Concretament, s’emplaçaran 200 metres de vorera que faran el primer tram entre Arinsal i Erts, complementant el tram que ja s’hi troba a la part contrària de la carretera. Les obres tindran una durada de sis mesos i han tingut un cost de 750.000 euros. Per poder tenir una seguretat s’instal·laran senyals de trànsit com semàfors o passos de vianants per connectar ambdues voravies en aquest tram. “És una primera fase i esperem, a poc a poc, poder arribar fins a La Massana, esperem l’any vinent poder iniciar alguna altra acció”, ha indicat Filloy.

Comentaris (1)

Trending