Filloy defensa que els tres carrils a la CG3 a Anyós són l’alternativa a la desviació de la Massana

El ministre remarca que el vial té un “elevat cost” que, ara per ara, no es pot assumir però argumenta que l’actuació en aquest tram, que estarà enllestida el maig del 2022, ja serà un avenç en la fluïdesa del trànsit

Filloy i altres membres del ministeri a la zona on es faran les obres del tercer carril.
Filloy i altres membres del ministeri a la zona on es faran les obres del tercer carril. Pilar Candel

Pel maig del 2022, s’espera que estiguin completades les obres que han de permetre disposar d’un tercer carril permanent a la carretera general 3 entre les rotondes del túnel de les Dos Valires i la d’Anyós. Els treballs han estat presentats aquest dimarts pel nou ministre d’Ordenament Territorial, Víctor Filloy, que ha defensat que l’actuació permetrà guanyar fluïdesa a la xarxa viària. De fet, ha apuntat que es tracta d’una alternativa per una futura desviació de la Massana que, per ara, vist el seu cost, no entra en les prioritats del Govern.

“Ara per ara, és molt difícil desenvolupar-la”, ha explicat el ministre, tot posant en relleu que “és una obra de cost elevat” que, malgrat que “caldrà tenir en compte en el futur”, ara per ara no es considera oportú tirar endavant. En aquest sentit, ha admès que està dins del pla sectorial d’infraestructures, però que “aquest s’ha d’anar realitzant sempre prioritzant”. El que toca, doncs, és “tenir alternatives”.

I a l’entendre de Filloy una és disposar de tres carrils en aquest tram de carretera, una actuació “molt demanada per la població perquè era un punt negre per les retencions que hi havia”. Ara per ara, es començarà amb una vorera a la part esquerra de pujada i s’eixamplarà la de la part dreta, salvaguardant el carril bici, i després ja es començarà amb la resta d’obres.

Els treballs comencen ara i es preveu que estiguin finalitzats d’aquí a un any. Costaran 1,5 milions d’euros i inclouen l’equipament de panells indicadors que permetran capgirar el sentit de circulació segons sigui convenient. La decisió d’iniciar aquest projecte ve de “l’èxit que ha tingut la prova pilot que hem fet amb cons, de forma manual i aquesta és la continuïtat i el reforç”, ha puntualitzat Filloy. A més, el ministre ha recalcat que aquestes obres potser tindran una afectació en la mobilitat de forma puntual, “hi haurà moments on no es podran mantenir segurament els tres carrils, però mirarem de minimitzar al màxim els efectes”.

“Pel que fa al pla d’infraestructures viàries continuarem amb la mateixa línia d’inversió, intentant orientar-la més cap a l’edificació que, en aquest cas, també genera molta més activitat econòmica”.

Aquest ha sigut la primera aparició pública de Filloy com a nou ministre d’Ordenament Territorial, “ha sigut un traspàs molt ràpid, tot i que encara he tancat alguns dossiers a Afers Socials avui”. Tot i això, ha assegurat que govern manté una política de continuïtat i que desenvoluparà tots els projectes que ja es tenien iniciats, altres projectes estratègics, com Grífols i el centre multifuncional, “pel que fa al pla d’infraestructures viàries continuarem amb la mateixa línia d’inversió, intentant orientar-la més cap a l’edificació que, en aquest cas, també genera molta més activitat econòmica”.

Comentaris (15)

Trending