Espot es compromet a buscar alternativa per tenir desviament a la Massana

El cap de Govern ha explicat que no s’ha descartat una actuació pel que fa a la mobilitat a cap parròquia, sinó que es buscarà una altra solució diferent als vials plantejats anys enrere

Xavier Espot aquest dimecres a la inauguració del carrer Consell General.
Xavier Espot aquest dimecres a la inauguració del carrer Consell General. Pilar Candel

El cap de Govern, Xavier Espot, ha rectificat aquest matí les declaracions que va fer aquest dimarts amb motiu de la inauguració de les obres realitzades a la CG-3. En aquest cas, Espot ha remarcat que no s’ha descartat en cap cas que la Massana, o Sant Julià de Lòria, tinguin una solució per als diferents problemes de mobilitat que tenen ambdues parròquies. Això sí, no serà el projecte de vial que s’havia plantejat fa anys i que, actualment, ha quedat obsolet. El que es planteja és buscar una alternativa per poder tenir un desviament, sobretot pel que fa a la Massana.

“El Govern no ha renunciat ni al desviament de Sant Julià de Lòria ni al de la Massana”, ha remarcat Espot aquest dimecres. Així, rectificava, o més aviat, esclaria el que ell assumeix que és una confusió d’interpretació a les seves paraules. Espot ha explicat que els projectes pensats per als vials, i plantejats fa gairebé 20 anys, comptaven amb viaductes i túnels que és per al que no es té la capacitat financera, “ni creiem que siguin necessaris i oportuns des de la perspectiva mediambiental i tenint en compte el creixement demogràfic que ha tingut el nostre país”.

Espot, Filloy i les cònsols massanenques a la carretera general 3 on s'ha habilitat el tercer carril.

Relacionat

La situació econòmica porta a descartar el vial de la Massana

Però fer-se, es farà alguna cosa. Almenys, així ho ha assegurat Espot, que ha remarcat que “el cas de la Massana per a nosaltres és prioritat absoluta, el gran problema de mobilitat al nostre país actualment es troba a les valls del nord, i el que vam fer ahir és el principi del recorregut”. Per tant, s’ha compromès a buscar una alternativa per a la circulació de vehicles pel centre de la parròquia, “part d’aquest vial s’haurà de fer, però crec que es poden buscar altres solucions a través de convenis amb propietaris privats i solucions tècniques que fa quinze o vint anys no s’albiraven”.

Serà una desviació, “perquè és el que cal, no continuar tenint el trànsit que hi ha passant pel centre de la Massana cada dia”. Així, fins al final de legislatura, amb la col·laboració de comuns i “espero”, propietaris privats, augura que s’haurà tancat una possible solució i s’haurà començat a executar. Com a conclusió, el ramal de sortida del túnel Dos Valires, i els túnels i viaductes que es preveien en aquesta fase, no es faran. Es buscaran “solucions intermèdies que són igualment efectives”. També s’ha referit Espot a Sant Julià, explicant que “hem sigut capaços de tenir dos carrils de pujada i dos de baixada que han donat fluïdesa al trànsit, però això no vol dir que hem arribat al punt final de la solució, encara tenim problemàtiques”. En definitiva, el que ha expressat el cap de Govern és que “buscarem la forma de no foradar la muntanya amb el cost que això suposa i l’impacte mediambiental que té”.

Comentaris (2)

Trending