La situació econòmica porta a descartar el vial de la Massana

Govern opta per impulsar petites millores a la general tomb de la parròquia com pot ser l’habilitació de dos carrils en sentit Andorra la Vella entre les rotondes d’Anyós i la del pont del túnel de les Dos Valires, una obra que s’acaba de finalitzar

Espot, Filloy i les cònsols massanenques a la carretera general 3 on s'ha habilitat el tercer carril.
Espot, Filloy i les cònsols massanenques a la carretera general 3 on s'ha habilitat el tercer carril. Alba Llacuna

La desviació de la Massana va per llarg. El cap de Govern, Xavier Espot, ha deixat clar que el projecte del vial que hauria de permetre evitar travessar el nucli urbà, es mantindrà, per ara, al calaix. El motiu principal és la situació econòmica, que no faria viable realitzar la inversió necessària per a la seva construcció. Des de Govern i comú, per ara, s’opta per impulsar petites actuacions, com ara els dos carrils a l’altura d’Anyós, que facilitin la circulació.

Així ho han explicat Espot i la cònsol major, Olga Molné, durant la presentació de les obres ja finalitzades a la CG-3, en un tram de 200 metres entre la rotonda de la boca oest del túnel de les Dos Valires i la cruïlla amb la carretera d’Anyós. Des de l’executiu es té clar que, en l’àmbit de la mobilitat, la Massana és un dels punts negres, amb importants retencions massa sovint. Una solució seria la desviació, però, ara per ara, no és viable. Almenys no pas ni a curt ni a mitjà termini.

Tot per culpa de la situació econòmica. Ara mateix, defensa Espot, les arques de l’Estat no estan per afrontar una inversió del calibre que tindria el vial massanenc, ja que els diners s’han destinat a “les famílies, a les persones més vulnerables, als treballadors, a autònoms i empresaris que han patit una situació complicada a causa de la Covid-19”. Per això, s’ha apostat per “petites millores” que facilit“in la circulació. Aquest és el cas de la CG-3 on els treballs han permès guanyar uns quatre metres per cada costat de la via per encabir tres carrils de circulació -dos en sentit sud i un sentit nord-, així com, una voravia per a vianants, una zona àmplia de cadenatge en sentit ascendent i el voral per a bicicletes, també en sentit ascendent.

Per la CG-3 hi transiten “uns 18.700 vehicles, 6.000 dels quals en hora punta”

En aquest sentit, el cap de l’executiu ha fet referència al creixement de les dues parròquies de les valls del nord -la Massana i Ordino- que, indirectament, ha comportat un augment de la circulació de vehicles a la carretera general fins al punt que hi transiten “uns 18.700 vehicles diaris, 6.000 dels quals en hores puntes”, com ha puntualitzat Espot, i que ha tingut un cost total de 2.116.660 euros.

Aquesta remodelació, com ha posat en relleu des de Govern, és “una inversió que repercuteix en una millora de la qualitat de vida dels ciutadans”, sobretots de qui viu a les parròquies de la Massana i Ordino. Un impacte que ha corroborat la cònsol major massanenca, Olga Molné, assegurant que les persones que hi ha circulat aquest matí “han baixat sense retencions i d’una forma molt més àgil”.

Aquesta només és una de les actuacions que s’hauran de dur a terme per solucionar els problemes circulatoris a la Massana. En aquest sentit, tant Espot com Molné, han certificat que s’estan duent a terme reunions per veure quines altres millores es poden realitzar i esperen que “abans de final de legislatura es podrà anunciar una altra actuació”, que permetrà continuant treballant per millorar la mobilitat a les valls del nord.

Etiquetes

Comentaris (35)

Trending