Crida conjunta d’associacions i moviments ciutadans en contra del telefèric del Carroi

Entitats com Apapma, l’ADN, Laika, AD.HOC o Velles Cases Andorranes signen una declaració on reclamen que el projecte s’aturi com a mostra que realment es vol “un país sostenible”

Comentaris

Simulació de com seria el punt d'arribada del telefèric del Carroi.
Simulació de com seria el punt d'arribada del telefèric del Carroi.

Fa temps que ho diuen en solitari i ara ho han volgut dir conjuntament: no volen el telefèric del Carroi. I ho han deixat clar mitjançant un manifesto conjunt signat per diverses entitats, com Apapma, Fridays for Future o l’Associació de Defensa de la Natura (ADN) entre altres. Asseguren que una virtual decisió de no tirar endavant el giny demostraria que les autoritats del Principat  “tenen la voluntat real de construir un país sostenible”.

El manifest el defensen diferents entitats. Algunes, netament ecologistes, com ara l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma), Laika, Fridays for Future l’ADN o Andorra Salvatge. D’altres, més socials, com la recentment creada AD.HOC, AD800 o ExtinctionRebellionYouth Andorra. També s’hi ha sumat Velles Cases Andorranes.

En la declaració conjunta, aquestes associacions i moviments ciutadans posen en relleu “la nostra gran preocupació davant del creixement desmesurat d’Andorra en el context actual en què les conseqüències del canvi climàtic són innegables”. Per això, proposen a ciutadania i autoritats “elaborar conjuntament, sense tardar, un model de país basat en un profund respecte al medi ambient i al patrimoni cultural, en un desenvolupament econòmic i social que busqui crear llocs de treball amb salaris dignes, oferir un habitatge a preus raonables, un urbanisme que faci un ús sostenible dels recursos naturals i culturals del país i una política d’inclusió i de llaç social tal com ho manifesta la Constitució Andorrana”.

Per això, posen el focus en el projecte del telefèric del Carroi. “Demanem que no es faci”, remarquen. Entenen que si no es tira endavant, es marcaria “un punt d’inflexió” que permetria demostrar “la voluntat real de les nostres autoritats de construir un país sostenible, solidari i serè, un país per a viure i no un país per a vendre”.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending