Casal defensa que només s’haurà de talar un 2% de tota la concessió per construir l’heliport

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia assegura que s’han fet les anàlisis per si hi havia espècies vegetals o animals protegides i en veure que no ha estat així el projecte continua

Representació de com es distribuiran els espais a l'heliport.
Representació de com es distribuiran els espais a l'heliport.

L’estudi d’impacte ambiental, pas imprescindible per a la construcció de l’heliport a la Caubella, continua a exposició pública al comú de la Massana i estableix que s’hauran de desbrossar un espai equivalent a 3,5 camps de futbol. El ministre d’Agricultura, Medi Ambient i Ramaderia, Guillem Casal, ha relativitzat la situació assegurant que només hi haurà una afectació del 2% de tota la zona concessionada.

La parcel·la que s’ha posat a disposició de la concessionària fa 110.000 metres quadrats, dels quals s’intervindrà en 25.500. En aquest espai s’hauran de fer treballs de desbrossament i tala d’arbres. Davant la preocupació que existeix per aquest procediment, el ministre de Medi Ambient, Guillem Casal, ha defensat que només s’haurà de talar un 2% del total d’aquesta superfície. “S’han fet les anàlisis pertinents per si hi havia alguna afectació d’alguna espècie vegetal o animal que estigués protegida i no ha estat el cas”, ha explicat.

Una simulació de com hauria de quedar l'heliport.

Relacionat

La construcció de l’heliport obligarà a desbrossar un espai equivalent a 3,5 camps de futbol

Casal exposa que el projecte ha de complir la totalitat de les fases i la primera correspon, precisament, a la tala i desbrossament. Les obres comportaran el moviment d’uns 76.700 metres cúbics de terra i haurien de durar entre 19 i 20 mesos. L’estudi d’impacte ambiental continua a exposició pública i des del Govern es desconeix si hi ha hagut al·legacions.

Comentaris (15)

Trending