Increment molt preocupant de la mobilitat en l’àrea central del país

Cues davant les portes d’alguns bancs, d’Andorra Telecom i d’altres serveis i augment molt remarcable del trànsit a les vies principals del Principat

Cues a la Rotonda per accedir en una oficina bancària.
Cues a la Rotonda per accedir en una oficina bancària.
La preocupació per la mobilitat és màxima. Les tres setmanes de confinament estan passant tal factura que aquest dilluns els moviments que es veuen tant als carrers com a les vies rodades és molt anormalment alt respecte el que seria desitjable per l’estat d’excepcionalitat i recolliment que la crisi generada pel coronavirus suposa. La policia continua fent controls però són sols per recordar les recomanacions existents. Tot plegat reforça la posició que finalment aquest dilluns el Govern acabarà aprovant l’estat d’alerta per obligar els ciutadans a quedar-se a casa. I en cas contrari es podrà sancionar. Econòmicament, d’entrada, i fins i tot a nivell penal en segons quins casos.

El trànsit que hi està havent aquest dilluns a les principals vies del país, a la xarxa viària principal del Principat, és anormalment molt superior als dels dies precedents. El doble o més del que solia ser habitual. Els vials comercials com ara l’avinguda Meritxell, presenta una presència de vianants molt alta. Policies de paisà estan fent observacions que hauran de servir les dirigents polítics per prendre decisions. Els agents només poden recomanar, per ara. Però estan mentalitzats que hauran d’endurir les mesures en el moment que la situació legal canviï.

Aparcaments com els del Parc Central presenten un volum de vehicles estacionats molt més elevat del que era normal els darrers dies i del que seria recomanable i necessari. Les cues davant de serveis com ara els bancs, Andorra Telecom o les oficines de correus també són molt notables. En alguns casos, hi ha vigilància privada per intentar fer respectar unes distàncies de seguretat. Les proteccions, però, hi són absents en moltes de les persones que esperen el seu torn. Tot plegat, molt preocupant. I amb indignació generalitzada tant per part dels cossos de seguretat com dels ciutadans que estan respectant escrupolosament el confinament.

 

Comentaris (16)

Trending