Increment del 5% d'esquiadors durant aquest Nadal a Arcalís

L'estació ordinenca constata com cada vegada més usuaris utilitzen les invitacions de Grandvalira

-
-
L’estació d’Ordino Arcalís clou les festes de Nadal amb un increment del 5% dels esquiadors comparat amb la xifra del mateix període que l’any passat. Els factors clau que han intervingut per assolir aquests bons resultats, segons un comunicat de l’estació, han estat la qualitat de la neu, amb gruixos de 120 centímetres i amb qualitat pols/dura; els dies de sol i les bones temperatures diürnes; l’oferta gastronòmica i d’activitats, i sobretot, el fet de tenir el 100% de l’estació oberta i a ple rendiment.

L’estació d’Ordino Arcalís ha notat també un increment d’usuaris que han esquiat amb algun dels forfets de Grandvalira, i de manera recíproca, usuaris d’Arcalís han utilitzat les invitacions dels forfets de temporada, i els passis multidia per esquiar a Grandvalira. El dia de més afluència va ser el 28 de desembre. Tot i l’augment de gent, les pistes s’han trobat sense grans aglomeracions, els esquiadors s’han repartit per totes les zones i la satisfacció global és molt bona. Les jornades assolellades, acompanyades de temperatures agradables, han estat propícies per a la pràctica de l’esquí i els clients així ho han valorat. 

Les condicions de la neu han fet que molts esquiadors habituals d’estacions properes s’hagin decantat per Ordino Arcalís, gràcies als gruixos de fins a 120 centímetres amb qualitat pols dura, tal com ja va ocórrer l’any anterior i en situacions similars. En el cas de Grandvalira, que amb la integració inclou el passi a Ordino Arcalís en tots els seus suports, molts usuaris han volgut aprofitar alguns dels dies d’esquí a l’estació d’Ordino i d’aquesta manera conèixer o redescobrir noves alternatives als 210 km que s’hi ofereixen. De manera recíproca, esquiadors d’Arcalís també han aprofitat aquets dies per gaudir del domini més gran del sud d’Europa, ja sigui a través de les invitacions amb el forfet de temporada o bé amb els passis del forfet multidia Ordino Arcalís. 

Les classes a l’Escola d’esquí i snowboard, així com les activitats, també han notat aquest augment d’esquiadors. No obstant això, els usuaris de l’estació cada vegada més busquen alternatives a l’esquí alpí o surf de neu, per això també s’ha experimentat un creixement en la demanda de sortides especialitzades amb guies professionals per aprendre i progressar en altres modalitats com el freeride o l’esquí de muntanya, així com amb les raquetes. L’obertura del refugi de Sorteny també ha facilitat les sortides pel Parc Natural, combinant activitats dels guies de l’escola (Grandvalira Mountain Guides) i d’activitats de l’estació amb estades a l’alberg guardat. 

Pel que fa a restauració, i en concret a la Borda de la Coma, el Telecabina Tristaina ha estat clau una vegada més, ja que ha facilitat l’accés i arribada als vianants, fet que es tradueix en un increment dels usuaris. Aquest fet, sumat a l’habilitació d’una pista de trineus al costat, ha servit per continuar potenciant la zona com un dels llocs més valorats de l’estació.  Famílies provinents de l’estat espanyol, però cada vegada més de França i altres destinacions europees, són els clients habituals de l’estació d’Ordino Arcalís. Com més va més clients de l’estació trien estades més llargues i provenen de més lluny.

Comentaris

Trending